Babyshower organiseren: zo maak je er een succes van!

De komst van nieuw leven is altijd een goede reden om feest te vieren. Toch is er voor de komst van de baby al een mogelijkheid om te vieren, en dat met de babyshower. Tijdens dit feest wordt de toekomstige mama van de baby in de bloemetjes gezet. Zo’n feest wordt normaal gezien georganiseerd door de vriendinnen van de toekomstige mama. Hoewel een babyshower natuurlijk heel leuk is, kruipt er ook heel wat tijd in de planning ervan. Om ervoor te zorgen dat jij precies weet waar je aan begint, en wat je kan doen, hebben we enkele handige tips om van jouw babyshower een onvergetelijke ervaring te maken.

Babyborrel of babyshower?

Een babyshower wordt nog vaak verward met een babyborrel. Toch is dit niet hetzelfde. Een babyborrel wordt gegeven wanneer de baby al geboren is. Het is voor vele ouders de ideale manier om familie en vrienden kennis te laten maken met het nieuwe kindje. Op de babyborrel staat de baby dan ook centraal, en wordt de geboorte gevierd.

Bij een babyshower is de baby uiteraard ook van belang, maar staat vooral de toekomstige mama centraal. De baby is op dit moment nog niet geboren, en het feest wordt vooral gegeven om de mama te verwennen.

Het plannen van een babyshower

Planning is uiteraard belangrijk bij het organiseren van elk feest, dus ook bij een babyshower. Wat je vooral in het achterhoofd moet houden, zijn de wensen van de toekomstige mama. Je geeft het feest dan ook voor haar, en niet voor jezelf. Bedenk hoe jouw vriendin zou willen dat het feest eruit ziet, wie zij zou willen uitnodigen, en wat ze graag zou doen op deze dag.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de datum van het feest. Je wil het feest niet te vroeg geven, maar ook niet te laat. Vroegtijdig in de zwangerschap kan er nog van alles mislopen. Je wil dan ook geen babyshower geven op het moment dat een koppel net slecht nieuws te horen heeft gekregen.

De babyshower in de laatste weken van de zwangerschap plannen, is ook geen goed idee. Je wilt uiteraard niet dat jouw vriendin uitgeput is op haar eigen feest, en zichzelf oncomfortabel voelt. Een andere reden waarom een late babyshower geen goed plan is? De baby zo zomaar te vroeg geboren kunnen worden, en dan valt de babyshower nét iets te laat.

Zorg ervoor dat je een datum kiest waarop zoveel mogelijk van je vriendinnen / gasten kunnen komen, zodat jullie deze herinnering allemaal samen nog lang kunnen koesteren.

Thema

Wie houdt er nu niet van themafeestjes? Door een leuk thema te kiezen voor je babyshower creëer je de perfecte sfeer die je kan doortrekken in het hele feestgebeuren. Kies hierbij zeker voor een thema dat de toekomstige mama zelf aanspreekt. Ook indien het geslacht van de baby niet bekend is, zijn er heel wat leuke thema’s die je kan kiezen. Houdt je vriendin van planten? Waarom zou je dan niet gaan voor een botanisch thema? Niet alles hoeft per sé roze of blauw te zijn op een babyshower, er zijn nog heel wat meer leuke dingen om te ontdekken!

Naast het thema zijn er nog heel wat andere dingen die komen kijken bij de aankleding van een babyshower. Indien je leuke versieringen wil kan je deze in verschillende winkels op de kop tikken. Heb je een klein budget? Geen probleem! Je vindt namelijk allerlei leuke tutorials om zelf versieringen te maken voor zo’n babyshower. Ook op sites als Pinterest kan je heel wat inspiratie vinden. Het in elkaar knutselen van deze versiering, is anderzijds ook nog eens een leuke bezigheid!

Cadeautjes

Bij een babyshower horen natuurlijk cadeautjes voor de toekomstige mama. Dat kan een praktisch geschenk zijn voor als de baby komt, maar kan ook iets zijn waar je vriendin zelf van kan genieten. Zo is een beauty- of verwenpakket bijvoorbeeld een leuke optie. Je kan ook gaan voor een meer emotioneel geschenk, zoals iets wat jullie vriendschap symboliseert. Fotoboeken, een fotoshoot met de baby of een scrapbook waar je vriendin alles kan bijhouden van haar kindje, zijn enkele andere leuke opties!

Babyshower activiteiten

Een babyshower zal uiteraard niet het wildste feestje zijn dat je ooit organiseerde. Toch zijn er meer dan genoeg leuke activiteiten die ongetwijfeld voor een hoop plezier kunnen zorgen. Zo zijn er bijvoorbeeld heel wat leuke invulkaarten waarop jij voorspellingen kan schrijven over de baby. Hoe groot denk je dat de baby wordt? Wordt het een jongen of meisje? Je kan zelfs een gokje wagen op de naam van het kindje.

De baby hoeft natuurlijk niet centraal te staan bij elke activiteit. Jullie kunnen er namelijk ook voor kiezen om gezellig samen gezelschapsspelletjes te spelen, je te laten verwennen met een massage of een lekkere brunch.

Wil je de mooie herinneringen van deze babyshower vereeuwigen? Dan kan je er zelfs voor kiezen om een echte fotoshoot te organiseren met de toekomstige mama en al je vriendinnen.

Babyshower spelletjes

Wil je toch graag enkele spelletjes spelen die meer te maken hebben met de zwangerschap? Geen nood, ook daarin heb je veel verschillende opties. Een quiz is bijvoorbeeld een leuke manier om er achter te komen wie van je vriendinnen nu precies het meest weet over baby’s. Een ander leuk spelletje is raden welke babyfoto precies bij welke vriendin hoort. Ben je niet zo competitief ingesteld? Geen nood. Je kan er namelijk ook voor kiezen om het wat rustiger aan te pakken.

Zo kan je bijvoorbeeld een samen een gastenboek of tijdscapsule maken voor de ongeboren baby (en natuurlijk ook voor de mama). In dit gastenboek kan elke vriendin een leuke boodschap schrijven voor moeder en kind, en advies geven voor de toekomst. Met een tijdscapsule ga je nog een stapje verder. Hierin kan je allerlei verschillende voorwerpen stoppen voor de baby. Dat kan gaan van iets wat typisch is voor het geboortejaar tot iets wat je denkt dat het kindje later zeker zal kunnen gebruiken. Het gastenboek kan altijd gelezen worden door moeder en kind, en kan daarom een heel leuk aandenken zijn. De tijdscapsule is bedoelt om te openen op een bepaald tijdstip. Indien je niet kan kiezen tussen deze opties, kan je ze natuurlijk ook steeds allebei doen!

Zo wordt de babyshower die jij straks organiseert een onvergetelijke gebeurtenis waar iedereen nog lang aan terug zal denken, en het mooiste van alles is dat je vriendin nu nog meer kan uitkijken naar de komst van de nieuwe baby!

Je kan het ook op z’n Amerikaans doen:

Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.