Babyshower cadeau: 9 top tips om te geven

Hoera, een nieuwe baby op komst! De aankondiging van een zwangerschap is een reden om feest te vieren voor zowel de toekomstige ouders, als familie en vrienden. Binnenkort komt er nieuw leven en dat mag al eens in de kijker gezet worden. Omdat we ook de mama zelf niet mogen vergeten, is een babyshower een leuke manier om haar in de bloemetjes te zetten. Bij deze fijne dag horen uiteraard ook babyshower cadeaus. Ben jij op zoek naar een leuk en origineel cadeau voor de toekomstige mama? Geen nood, met enkele tips en ideeën vind jij ongetwijfeld het ideale geschenk.

Cadeaus zijn natuurlijk altijd leuk, maar vraag je vooral af wat de aanstaande ouders echt zouden willen of kunnen gebruiken. Je kan hierbij gaan voor een praktisch cadeau of een iets emotioneler en persoonlijker cadeau. Beide opties hebben uiteraard voordelen, en ook combineren kan natuurlijk altijd.

psssttt... maak een handig cadeau lijstje voor je babyshower

Persoonlijke cadeaus

Het is altijd leuk om een persoonlijk cadeau te krijgen, voor welke gelegenheid het ook mag zijn. Een persoonlijk cadeau heeft vaak een emotionele waarde en toont aan dat je de persoon aan wie je het cadeau geeft echt goed kent. Het is een cadeau waar nog vaak naar teruggekeken wordt en dat zijn waarde niet verliest.

Gastenboek

Een persoonlijk cadeau dat heel erg leuk kan zijn voor een babyshower is een gastenboek. Op voorhand kunnen alle aanwezigen hierin al een boodschap schrijven voor de toekomstige ouders en het kindje. Ook na de babyshower kan het gastenboek gebruikt worden om de details over de baby in neer te schrijven na de geboorte. Dit emotionele cadeau kan leuk zijn om later op terug te kijken, zowel voor de ouders als voor het kind. Het gastenboek kan later ook een soort scrapbook worden met foto’s van de eerste stapjes of het eerste woord dat het kindje sprak.

Babydagboek

In de eerste jaren na de geboorte zijn er heel wat belangrijke momenten die ouders met zich meedragen. Een babydagboek waarin ouders al die momenten kunnen bijhouden is dan ook een cadeau met een hoge emotionele waarde. Op deze manier gaat geen enkele herinnering verloren en kan iedereen meegenieten van de mooiste momenten van ouders en kind, ook als de personen er zelf niet bij waren op dat moment.

Fotoshoot

Door middel van een fotoshoot voor of na de geboorte van het kindje, kan het geluk van de ouders vereeuwigd worden. Zowel een zwangerschapsfotoshoot als een fotoshoot met de pasgeboren baby kan een heel leuk aandenken zijn. Afdrukken van de foto’s kunnen nadien ook in het gastenboek geplakt worden om van alles een mooi geheel te maken voor de ouders.

Geschenk voor ouders

Een nieuw kindje verwelkomen is natuurlijk fantastisch, maar ook gewoon heel vermoeiend. Wil je het koppel zelf eens in de bloemetjes zetten? Kies dan voor een cadeau waarvan zij zelf kunnen genieten voor (of na) de komst van de baby. Een wellnessweekend, massage of brunch voor twee is ideaal om de toekomstige ouders nog even te laten ontspannen en te genieten van elkaars gezelschap. Ook een verzorgingspakket voor de mama is perfect om even te relaxen.

Praktische cadeaus

Praktische cadeaus maken het leven van de toekomstige ouders net dat tikkeltje eenvoudiger. Er komt heel wat kijken bij een baby, en je hebt ook heel wat spullen nodig. Vaak zijn deze spullen helemaal niet goedkoop. Daarom kan het handig zijn om een cadeau te kopen dat de ouders sowieso al nodig hadden. Het is wel aan te raden om jezelf ervan te verzekeren dat ze het zelf nog niet gekocht hebben, of dat iemand anders het item nog niet heeft gekocht.

Hoewel praktische cadeaus handig zijn, hoeft dat niet te betekenen dat ze niet origineel kunnen zijn. Met een leuke persoonlijke boodschap of een originele verpakking kom je vaak al een heel eind.

Babykleding

Babykleding is misschien niet het origineelste cadeau dat je kan kopen, maar wel heel erg handig. Een baby groeit heel erg snel, waardoor nieuwe babykleding onmisbaar is. Je kan ervoor kiezen om verschillende maten te kopen zodat je zeker goed zit. Ook is het niet onmogelijk om van dit praktische cadeau toch nog iets origineels te maken. Dat kan je doen door een kledingstuk te kopen met een origineel opschrift of door het op een leuke manier te verpakken.

Luierzak

Indien je een uitgebreider cadeau wil, is een (gevulde) luierzak misschien wel een goed idee. Je kan deze opvullen met verschillende dingen naar gelang je budget. Indien je babykleding wil combineren met iets anders, is dit een ideale manier. Verder kan je er ook een leuke knuffel / rammelaar instoppen en bijvoorbeeld enkele onmisbare hydrofiele luiers.

Muziekmobiel

Maar al te vaak slapen baby’s niet goed door, wat ook de nachtrust van de ouders zelf niet ten goede komt. Alle hulpmiddelen zijn dus welkom om de pasgeboren baby (en de ouders) van zoveel mogelijk slaap te voorzien. Een mooie muziekmobiel kan zowel een praktisch als persoonlijk cadeau zijn. Er zijn heel wat verschillende opties, waardoor je er sowieso wel eentje vindt die perfect past bij de stijl van de babykamer. Pro tip: kies eentje die minstens 15 min aan een stuk kan spelen. Je hebt er ook die je manueel kan opwinden, maar die spelen vaak maar 2-3 min. Dan moet je telkens terug komen om het op te winden. Het nut van zo’n mobiel is net dat je eventjes rust hebt, terwijl je baby zich kan uitleven met de mobiel.

Slaapzak

Een andere mogelijkheid is het kopen van een slaapzak, draagzak of leuk dekentje voor in de wieg van de baby. Dit lijkt misschien een eerder simpel cadeau, maar is onmisbaar in het leven van ouders van een pasgeboren baby. Een draagzak kan heel praktisch zijn wanneer de ouders er even tussenuit willen met de baby. Indien je iets wil dat praktisch is én een emotionele waarde heeft, is een dekentje misschien wel de ideale oplossing. Het eerste dekentje van een kindje is vaak iets dat heel lang wordt bijgehouden als aandenken. Je kan hier kiezen voor een elegante, neutrale, grappige of persoonlijke versie. Wat je ook kiest, er is altijd wel iets dat past bij de ouders en de baby.

Eetset

Babys moeten eten, en ook daar heb je spullen voor nodig. Een leuke set met drinkflessen en bijpassende lepeltjes kan dan ook een handig cadeau zijn voor de ouders. Om het nog net een tikkeltje origineler te maken, kan je ook hier kiezen om het cadeau te personaliseren door de naam van de baby (als deze al bekend is) of een leuk opschrift te gebruiken.

Vind je het moeilijk om te kiezen tussen al deze leuke cadeautjes? Door samen te leggen met meerdere mensen krijg je een groter budget om een cadeau te kopen, en kan je kiezen voor een groot cadeau of meerdere kleine dingen. Wat je ook kiest, de ervaring van de babyshower wordt alleszins een herinnering om nooit te vergeten!

Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.