Dé absolute geboortelijst musthaves van 2023

Ontdek de populairste geboortelijst musthaves van het jaar! We hebben onze database doorgespit en een lijst samengesteld met de 23 meest toegevoegde items. Met meer dan 25.000 nieuwe gezinnen per jaar en meer dan 500.000 producten toegevoegd, hebben we een uitstekend idee van wat wel en niet goed werkt. Bovendien kun je bij ons alles toevoegen, dus deze gegevens zijn niet beperkt tot het aanbod van slechts één winkel. Benieuwd naar de trends? Let’s go!

1

Verzorgingsset

We hebben een nieuwe #1! Vorig jaar nog op plaats 14, maar nu mega hard omhoog geschoten. Verzorging is en blijf belangrijk. Dankzij deze verzorgingsset moeten toekomstige ouders niet teveel spullen uitzoeken, ze kunnen gewoon dit setje kopen. Handig en duidelijk érg populair!

2

Starterset babyflessen

Van de troon gestoten, maar het blijft immens populair: de babyflessen starterskit. Philips Avent heeft een nieuwe versie uitgebracht en dat verklaart mogelijks waarom deze niet meer op #1 staat dit jaar. Desalniettemin – samen met de oude versie – meer dan 3.000 keer toegevoegd aan geboortelijsten.

3

Droogrek babyflessen

Neen, deze lijst is niet gesponsord door Philips Avent 😉. Feit is wel dat de hun producten populair blijven bij toekomstige ouders. Dit droogrek stond vorig jaar al op 3 en blijft op het podium.

4

Stapeltoren

Weer een snelle stijger! Vorig jaar op#15 en nu duikt deze stapeltoren in de top 5. Het is bijna een klassieker geworden onder het speelgoed. Je kan het eenvoudig meenemen, mee in bad spelen én het ziet er goed uit.

5

Starterset verzorgingsproducten

Deze starterset met verzorgingsproducten vervolledigt de top 5. Samen met starter kit van hierboven, heb je zowel alle nodige verzorgingsspullen op zak voor je baby. Mega handig. En dat Naïf blijft stijgen in populariteit verbaast ons niet: natuurlijke ingrediënten en een fantastisch merk tout court.

6

Billendoekjes

De billendoekjes blijven op #6 staan, net zoals vorig jaar. Die van Pampers blijven populair. We zien ook dat die van WaterWipes aan populariteit winnen.

7

Babyfoon

De babyfoon daalt enkele plekken, maar blijft immens populair. 

8

Kinderstoel

De Tripp Trapp blijft een klassieker in België. Ondanks de relatief hoge prijs, duikt deze kinderstoel vlotjes in de top 10. Die duurzaamheid zal daar wel voor iets tussen zitten gokken we 😉.

9

Aankleedkussen

Het aankleedkussen is nog zo’n klassieker binnen de categorie verzorging. Ondertussen wint het waskussen van gegoten pur (denk aan de Leander Matty of de Nattou Softy) echt wel aan populariteit. Die is een stukje duurder, maar daar hoeft geen hoes rondt. En kersverse ouders houden van praktische voordelen!

10

Tetradoeken

Tetradoeken zijn ook zo’n typische klassieker. Su-per handig voor eender wat. Deze van Lässig vallen duidelijk in de smaak.

11

Drinkbeker

Volledig nieuw in deze top 23: de drinkbeker. Toont duidelijk aan dat toekomstige ouders verder durven denken dan die eerste maanden; Slim!

12

Speelkit

Ook volledig nieuw in 2023 en oh-zo populair! Het is eenvoudig samen te vatten: in één kit heb je al het speelgoed dat je kindje nodig heeft gedurende een bepaalde periode (hier 0-12 weken) in diens leven. Again: toekomstige ouders houden het praktisch 💪.

13

Luieremmer

Niet zo’n sexy product, wel verdomd handig in je baby arsenaal. Lucky number 13 zorgt ervoor dat je je vuile luiers netjes kan opbergen, zonder last van vieze geuren.

14

Verschoonmatje

Dit verschoonmatje van Jollein is uit het niets in de top 15 gedoken. Mega populair de laatste maanden.

15

Knuffel mét hartslag

Deze ziet er niet alleen top uit, maar is ook su-per handig. De Moby Wale zorgt ervoor dat je baby een knuffelvriendje heeft én een leuk geluidje/hartslag hoort om bij in slaap te vallen.

16

Borstkolf

Vorig jaar nog niet in dit lijstje, nu duidelijk in de top 20: de Elvie borstkolf.

17

Reisbedje

Een reisbedje gebruik je op weekend, op vakantie, maar even goed voor een logeerpartijtje bij oma en opa. De AeroMoov Travel Cot blijft erg populair. Gebruiksgemak maakt deze boven de anderen uit steken.

18

Slabbetje

Slabbetjes.. onontbeerlijk in je baby arsenaal. Nog een duidelijke trend: slabbetjes met lange mouwen.

19

Kinderserviesset

Weer eentje waar toekomstige meer lange termijn durven denken.

20

Draagzak

De draagzak is en blijft populair. Deze van Ergobaby is bijna een klassieker.

21

Sterilisator

Deze daalt enkele plekken in dit lijstje, maar blijft wel tussen de populairste producten staan.

22

Slaapzak

Geen goede nachtrust (voor zowel jou als je baby) zonder een goede slaapzak.

23

Nachtlampje

Super leuk item om deze top 23 mee af te sluiten. Want ja hoor: decoratie voor de babykamer blijft ook erg populair. En dat snappen we volledig 😉.

+

Newborn photoshoot

+

Kraamkost

Voor we volledig afsluiten, willen we héél graag deze vermelden. Ouders kijken ook méér en meer naar dingen anders dan (nieuwe én tweedehands) producten. Ja, je hebt een reeks producten zéker en vast nodig.

Maar er zijn ook diensten die je leven leuker én aangenamer maken. Denk aan:

  • Kraamkost
  • Doula
  • Draagconsult
  • Babyslaapcoach
  • Babyspa

.. en die zaken worden meer en meer onderdeel van een moderne geboortelijst. Daarom ondersteunen wij bij Pakske dat met véél plezier. 

Leuk weetje

Een gezin shopt gemiddeld bij 9 verschillende shops voor hun baby uitzet. Niet alleen prijs is daarbij belangrijk, maar vooral de mogelijkheid om volledig te kunnen kiezen wat je wil. Niet elke winkel heeft elk merk en elk product te koop staan.

Bij het geboortelijst platform van Pakske kan je items toevoegen van eender welke shop. Maar even goed (en graag) kan je tweedehands spullen toevoegen of gunsten (bijv. kraamkost) en diensten (bijv. doula).

Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.