4 Beste draagzakken voor 2024

Een draagzak is voor veel ouders een onmisbaar item in hun baby arsenaal. Je kan je baby veilig en dicht tegen je aan mee op pad nemen. Maar welke draagzak moet je nu kopen? Wij gingen op onderzoek uit. Wil je toch wat meer informatie? Zie ons artikel ‘Hoe kies je een draagzak?‘. 

In dit artikel

Een draagzak is en blijft iets persoonlijk: het moet passen bij jou én je kind. Het moet comfortabel aanvoelen. Zowel voor jou als voor je baby. Maar dat houdt ons niet tegen om enkele fantastische suggesties te doen. Op basis van tips (o.a. van een vroedvrouw), onderzoek en data, vonden wij deze draagzakken absolute aanraders.

Meer weten over draagzakken en hoe je de keuze maakt? Zie ons artikel 'Hoe kies je een draagzak?'.

Welke draagzak vanaf geboorte?

De meeste draagzakken zijn geschikt om te gebruiken vanaf de geboorte. Sommige geven aan dat je de draagzak pas kan gebruiken bij een minimum gewicht (bijvoorbeeld vanaf 5 kg). Kijk dit even na bij de specificaties van het product.

Daarnaast heb je ook echte peuterdragers, die geschikt zijn voor peuters (vaak vanaf 9 à 10 kg). Die zorgen voor een betere ondersteuning, om je kindje te kunnen dragen. Die kleine spruit wordt er immers niet lichter op en dat zal je rug geweten hebben 😉.

Hoe lang kan ik een draagzak gebruiken?

Zolang jullie je daar beiden goed bij voelen.

Eigenlijk zouden we daar kunnen en mogen stoppen met het antwoord. Zoals onze experte Nele zegt, moet je vooral luisteren naar je eigen lichaam. Hoe groter en zwaarder je kind wordt, hoe zwaarder het – mogelijks – voor jou wordt. Geniet vooral van elk draagmoment, want er komt een tijd dat je kind niet meer gedragen wil of kan worden.

Hoe lang mag een baby in de draagzak?

Ook hier geldt hetzelfde als hierboven: zolang jullie dat beide fijn vinden. Let er wel op dat je kindje juist gedragen wordt. Let dan vooral op:

  • M-houding
  • Knieholtes hoger dan de billetjes
  • Rug mooi bol

Verder kan je je kind gerust vele uren aan een stuk dragen. Zéker als je daar allebei volop van geniet.

Meer info over de correcte houding vind je hier terug.

Beste draagzakken

Wat is nu de beste draagzak voor je kleine spruit? Onthoud in de eerste plaats dat dit een persoonlijke keuze is. De ene draagzak zal goed bij jou én je kindje passen, maar een andere dan weer totaal niet. Een draagconsult kan je helpen de juiste keuze te maken. Het is tenslotte iets wat je vaak zal gebruiken. Je rug zal je dankbaar zijn. Bij Pakske kan je trouwens een draagconsult op je geboortelijst zetten.

Wij kozen onderstaande draagzakken, op basis van meerdere elementen. Wij gingen zelf op onderzoek uit en lijsten alle review scores op. Daarnaast vroegen we aan onze gezinnen welke zij verkozen. Tenslotte gebruiken we ook onze data, waarbij we zien welke draagzakken het meest gekozen worden op onze geboortelijsten.

Beste draagzak voor baby's

Deze Marsupi draagzak is iets minder bekend dan de Ergobaby of de Tula Free To Grow, maar krijgt zo’n uitstekende reviews (o.a. van Blabloom), dat we hem toch als eerste vermelden. Boven is deze draagzak toch gemakkelijk 50 à 60 euro goedkoper dan een Ergobaby of Tula draagzak.

Wat ouders ervan vinden

“Gewoonweg de ideale babydrager. De Marsupi bestaat in drie verschillende maten én is makkelijker aanpasbaar. Doordat je het zitvlak kan aanpassen is het super comfortabel voor onze kleine oogappel. Zowel voor mij als voor mijn man is het ideaal om in huis de handen vrij te houden.” – Aline

Specificaties

Draagwijze: Buik, Heup & Rug
Minimum (aanbevolen) gewicht kind: 3 kg
Maximum (aanbevolen) gewicht kind: 15 kg

Beste ergonomische draagzak

De Tula Free to Grow krijgt een uitstekende score, op basis van héél veel reviews. Opgeteld zaten we aan ongeveer 300 reviews van gezinnen, die de Tula Free to Grow gemiddeld 4,75 op 5 geven. Dat is een erg straffe score. Bovendien is het de favoriete keuze van onze vroedvrouw Eva. Een extra pluspunt is de overvloedige keuze aan stijlen en kleuren. Wij vonden in totaal meer dan 50 (!!) verschillende kleuren.

Wat ouders ervan vinden

“Wij gebruiken dit zo goed als dagelijks. Zowel voor te gaan wandelen als voor in huis iets gedaan te krijgen want dan heb je je baby dicht bij je en heb je toch je beide handen vrij. Mocht dit toch een drempel zijn kan je altijd voor een draagzak gaan. Ik heb eentje van Tula die ik kan gebruiken tot onze zoon zogezegd 22kg weegt. ” – Eva

“De rugband is enorm simpel te verstellen dankzij de handige drukknoppen. Bovendien heeft de Tula een handig vakje voor zaken als je smartphone of zakdoekjes. Voelt absoluut comfortabel aan en steviger dan goedkopere modellen. Ook minder vatbaar voor eventuele vlekken. Je betaalt ietsje meer dan andere modellen, maar je krijgt er méér dan je geld voor terug.” – Laura

Specificaties

Draagwijze: Buik & Rug
Minimum (aanbevolen) gewicht kind: 4 kg
Maxium (aanbevolen) gewicht kind: 20 kg

Beste draagzak vanaf geboorte

Afhankelijk van de kleur betaal je een stuk meer of net minder dan de Tula Free to Grow. Deze draagzak krijgt ook een hoge gemiddelde score (4,75 op 5) op een héél pak reviews van gezinnen. Bovendien kan je hier kiezen voor de ‘4P’ variant, waarbij je 4 verschillende draagposities hebt. Zo ben je zeker dat alles comfortabel zit. Qua kleuropties iets minder keuze dan bij Tula, maar toch ook indrukwekkend.

Wat ouders ervan vinden

“Dankzij onze Ergobaby kunnen we altijd gerust op pad. Wij hebben een ‘zomerbaby’, dus wij kozen voor de ‘Cool Air Mesh’ variant. Ik zweet nogal snel bij warm weer, dus zo’n extra lucht doorlatende stof is fantastisch nieuws. De ondersteuning en flexibiliteit is top.” – Elias

Specificaties

Draagwijze: Buik, Rug & Heup
Minimum (aanbevolen) gewicht kind: 3 kg
Maxium (aanbevolen) gewicht kind: 20 kg

Beste draagzak voor peuters

Wat onze gezinnen zeggen

Nadja en Thomas

Wij hadden gekozen voor de Ergobaby Omni 360. Een draagzak die je eenvoudig aan krijgt. De eerste keren voelde het wat onwennig aan, omdat je je kindje als het ware moet loslaten. Maar na een tijdje gaat het vanzelf is het héérlijk om met je baby op pad te gaan.

Wij hebben de Ergobaby voor véle wandelingen gebruikt. Maar ook best veel om onze dochter in slaap te krijgen. Dicht tegen mama of papa aan, leek ze snel op haar gemak te zijn en rustig in slaap te vallen. 

Na ongeveer een jaar, hebben we ook een rugdrager / trekrugzak gekocht, waarbij ze iets hoger zat en wat meer kon rondkijken. Dit vonden we ideaal voor op vakantie (we reizen graag). De draagzak ging wel nog steeds mee, voor in het vliegtuig of korte tripjes.

Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.