3 Beste draagzakken voor 2021

beste draagzak 2

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Een draagzak is voor veel ouders een onmisbaar item in hun baby arsenaal. In dit artikel bekijken we de beste draagzakken voor jou en je baby. Wil je toch wat meer informatie? Zie ons artikel ‘Hoe kies je een draagzak?‘.

Een draagzak is en blijft iets persoonlijk: het moet passen bij jou én je kind. Het moet comfortabel aanvoelen. Zowel voor jou als voor je baby. Maar dat houdt ons niet tegen om enkele fantastische suggesties te doen. Op basis van tips (o.a. van een vroedvrouw), onderzoek en data, vonden wij deze draagzakken absolute aanraders.

Flexibel, niet duur en uitstekende reviews

Marsupi Plus draagzak

Pinkorblue
€69,00
Bol.com
€69,00
Blabloom
€74,90
Moederenbaby
€74,95

Deze Marsupi draagzak is iets minder bekend dan de Ergobaby of de Tula Free To Grow, maar krijgt zo’n uitstekende reviews (o.a. van Blabloom), dat we hem toch als eerste vermelden. Boven is deze draagzak toch gemakkelijk 50 à 60 euro goedkoper dan een Ergobaby of Tula draagzak.

Wat ouders ervan vinden

“Gewoonweg de ideale babydrager. De Marsupi bestaat in drie verschillende maten én is makkelijker aanpasbaar. Doordat je het zitvlak kan aanpassen is het super comfortabel voor onze kleine oogappel. Zowel voor mij als voor mijn man is het ideaal om in huis de handen vrij te houden.” – Aline

Specificaties

Draagwijze: Buik, Heup & Rug
Minimum (aanbevolen) gewicht kind: 3 kg
Maximum (aanbevolen) gewicht kind: 15 kg

Uitstekende score op basis van véél reviews

De Tula Free to Grow krijgt een uitstekende score, op basis van héél veel reviews. Opgeteld zaten we aan ongeveer 300 reviews van gezinnen, die de Tula Free to Grow gemiddeld 4,75 op 5 geven. Dat is een erg straffe score. Bovendien is het de favoriete keuze van onze vroedvrouw Eva. Een extra pluspunt is de overvloedige keuze aan stijlen en kleuren. Wij vonden in totaal meer dan 50 (!!) verschillende kleuren.

Wat ouders ervan vinden

“Wij gebruiken dit zo goed als dagelijks. Zowel voor te gaan wandelen als voor in huis iets gedaan te krijgen want dan heb je je baby dicht bij je en heb je toch je beide handen vrij. Mocht dit toch een drempel zijn kan je altijd voor een draagzak gaan. Ik heb eentje van Tula die ik kan gebruiken tot onze zoon zogezegd 22kg weegt. ” – Eva

“De rugband is enorm simpel te verstellen dankzij de handige drukknoppen. Bovendien heeft de Tula een handig vakje voor zaken als je smartphone of zakdoekjes. Voelt absoluut comfortabel aan en steviger dan goedkopere modellen. Ook minder vatbaar voor eventuele vlekken. Je betaalt ietsje meer dan andere modellen, maar je krijgt er méér dan je geld voor terug.” – Laura

Specificaties

Draagwijze: Buik & Rug
Minimum (aanbevolen) gewicht kind: 4 kg
Maxium (aanbevolen) gewicht kind: 20 kg

Veelzijdig en hoge score, iets duurder

Ergobaby Omni 360

Babypark
€149,00
Bol.com
€159,00
Dreambaby
€179,00

Afhankelijk van de kleur betaal je een stuk meer of net minder dan de Tula Free to Grow. Deze draagzak krijgt ook een hoge gemiddelde score (4,75 op 5) op een héél pak reviews van gezinnen. Bovendien kan je hier kiezen voor de ‘4P’ variant, waarbij je 4 verschillende draagposities hebt. Zo ben je zeker dat alles comfortabel zit. Qua kleuropties iets minder keuze dan bij Tula, maar toch ook indrukwekkend.

Wat ouders ervan vinden

“Dankzij onze Ergobaby kunnen we altijd gerust op pad. Wij hebben een ‘zomerbaby’, dus wij kozen voor de ‘Cool Air Mesh’ variant. Ik zweet nogal snel bij warm weer, dus zo’n extra lucht doorlatende stof is fantastisch nieuws. De ondersteuning en flexibiliteit is top.” – Elias

Specificaties

Draagwijze: Buik, Rug & Heup
Minimum (aanbevolen) gewicht kind: 3 kg
Maxium (aanbevolen) gewicht kind: 20 kg

Vond je dit interessant?

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.