4 Tips om je baby veilig te laten slapen

Nog heel even en het is zover. Heerlijk, dat spannende gevoel van binnenkort nieuw leven in huis. Maar ’t is natuurlijk niet alleen ‘heerlijk spannend’; je zit zonder twijfel ook nog met veel geregel, best veel zorgen, en vooral: heel veel vragen. Vragen als: Hoe zorg je voor een veilige slaapomgeving? Hoe kan je ervoor zorgen dat je kleintje bij elk slaapje het zo goed en zo comfortabel mogelijk heeft?

Dit artikel zal je ’t leven al een beetje makkelijker (en geruster) maken aan de hand van vier handige tips!

1. Een aangename slaapkamer

Alles begint bij de ruimte waarin je je kleintje te slapen legt. Een goed verluchte, rookvrije slaapkamer die heel goed te verduisteren is, is absoluut essentieel. Probeer er ook steeds voor te zorgen dat de kamer goed op te warmen en af te koelen is zodat je een constante kamertemperatuur tussen de 16 en 18 graden kan garanderen. Een kamer die aan al deze voorwaarden voldoet is een absoluut ideale basis voor diepe, rustige dutjes en nachten.

2. Een kindvriendelijk bedje

De kamer zit goed? Dan zoomen we in op het bedje. Een bedje met randen waardoor je baby perfect kan ademen is heel belangrijk. Kies je voor een klassiek bed met spijlen, let er dan zeker op dat de spijlen niet té ver uit elkaar staan. Tussen 4,5 en 6,5 cm is perfect!

Ga je voor een totaaloplossing voor thuis én onderweg? Kies dan voor het AeroMoov reisbed; een superhandig bedje dat slechts in enkele seconden staat en makkelijk verplaatsbaar is. Zo makkelijk dat je het echt overal meeneemt.

Wat je ook kiest, een kindvriendelijk bedje is altijd een bedje waar een matras perféct in past. Je wil niet dat je kindje ’s nachts met z’n handje komt klem te zitten. En over die matras gesproken, die is belangrijker dan je denkt!

3. Een veilige matras

Je wil uiteraard dat je baby in z’n slaap goed kan blijven ademen en voldoende zuurstof krijgt. Leg je kleintje daarom dus best op de rug in z’n bedje, niet op de buik. Als je kleine wriemelaar zich ’s nachts toch op de buik zou draaien, is dat geen groot probleem als je over een stevig ondersteunende matras met goed ademende matrasbeschermer beschikt.

Alle Aerosleep matrassen bieden die nodige steun én komen nog ‘ns in een pakket met een ademende matrasbeschermer. Die laatste zorgt er met z’n 3D technologie trouwens voor dat de lichaamswarmte van je kleintje goed gereguleerd wordt en dat vocht makkelijk kan worden geabsorbeerd.

4. Een veilig en comfortabel slaapzakje

Sowieso is een inbakerslaapzakje de perfecte partner voor jonge ouders. Slaapzakjes zijn makkelijk, veilig en hebben niks dan voordelen. Ze zorgen ervoor dat de baby zich sneller op z’n gemak voelt en laten zelfs de meest levendige kindjes sneller rustig worden. Door het geborgen gevoel dat inbakeren geeft, zal je kleintje ook beter slapen.

In het slaapzakjesaanbod van Puckababy vind je zakjes voor elke leeftijd, die dan ook nog ‘ns meegroeien met je kleintje. Ze zijn in de lengte verstelbaar en gaan qua maten van allerkleinste (Piep) tot flinke peuter (Kidz). De Puckababy slaapzakjes zijn naast handig en mooi ook nog ‘ns éxtra veilig door hun ingebouwde buikband die je baby knus vasthoudt, waardoor hij mooi op zijn plaats blijft, én door de plaatsing van de ritssluiting. Die zit namelijk onderaan, ver weg van grijpgrage babyhandjes.

Zo. Vier eenvoudige tips. Hou ze goed bij, ze zullen je veel zorgen en slapeloze nachten besparen 😉 ❤️.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met AeroSleep, AeroMoov en Puckababy. We beperken onze gepsonsorde inhoud tot relevante inhoud én partners met producten waar we zelf in geloven en gebruiken. Door deze partners kunnen de artikels, e-mails en app van Pakske gratis blijven bestaan.

Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.