Beste baby autostoel in 2021

beste baby autostoel groep 0

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Een baby autostoel is iets wat altijd op een geboortelijst thuishoort en waar je wellicht veel gebruik van zal maken. In dit artikel geven we een overzicht van de beste autostoeltjes voor baby’s oftewel groep 0 en 0+.

Waarom heb je een autostoel nodig?

Het gebruik van een autostoel is niet alleen een pak veiliger voor je kind, het is ook verplicht door de wet. In België en Nederland is het verplicht voor kindjes tot 1m35 (pakweg 10 jaar oud). Bovendien is een autostoel ook erg goed voor de houding van je kind (en dus ontwikkeling). Voor meer diepgaande informatie verwijzen we je graag door naar ons artikel ‘Hoe kies je een autostoel?‘.

Beste autostoel all-round

Maxi-Cosi CabrioFix

Bol.com
€107,00
Pinkorblue
€107,00
Amazon.nl
€107,00

De Maxi Cosi CabrioFix krijgt goede reviews en wordt over het algemeen goed onthaald door ouders. Moest je later het gevoel hebben dat je toch liever Isofix bevesting hebt, kan je dat perfect doen, want de CabrioFix is compatibel met de 3wayfix base. Let wel op dat de gordel lang genoeg is als je gordelbevestiging gebruikt. De Maxi Cosi CabrioFix is een lichtgewicht met ingebouwde zonnekap en extra opbergruimte. Dankzij de gewatteerde binnenkant is dit autostoeltje ook erg comfortabel.


Alternatieven

  • Cybex Aton 5 – Scoort nét iets hoger op gebruikstesten, maar is zo’n 20 euro duurder dan de CabrioFix.
  • Maxi Cosi Pebble – Iets duurder, maar gebruiksvriendelijker en comfortabeler.

Beste budget autostoel

De Maxi Cosi Citi krijgt goede reviews én is een stuk goedkoper dan de Maxi Cosi CabrioFix. Het nadeel van deze autostoel is dat ie enkel te bevestigen is met autogordel. De Maxi Cosi Citi is een lichtgewicht en heeft eenvoudig wasbare kleding. Net zoals bij de CabrioFix is er een ingebouwde zonnekap.

Beste i-Size autostoel

Kidsriver June i-Size

Bol.com
€139,00
Babypark
€139,00
Babydump
€139,00

Met de Kidsriver June i-Size heb je een betaalbare autostoel van groep 0+, die gebruik maakt van i-Size. Opgelet: je dient wel de Isofix base aan te kopen om te voldoen aan de i-Size norm (momenteel nog niet verplicht).

Beste 2-in-1 autostoel en kinderwagen

asset-1586787

Doona+ Omvormbare draagbare autostoel

Babypark
€399,00
Bol.com
€399,00
ColliShop
€399,00
Pinkorblue
€399,00

Dankzij de Doona+ omvormbare autostoel heb je twee vliegen in één klap: in eerste instantie een autostoel, maar in een handomdraai ook een handige kinderwagen. De aankoopprijs ligt vrij hoog, maar je hebt dan ook een kinderwagen én autostoeltje in één pakket. Houd er rekening met dat je deze niet lang zal kunnen gebruiken.

Vond je dit interessant?

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.