Babyuitzet lijst: wat heb je allemaal nodig?

Een nieuw leven groeit. Weldra doet je baby zijn oogjes open en begint het aan zijn ontdekkingstocht. Met de kleine handjes grabbelen in de haren van mama of papa en verwonderd kijken naar de knuffelbeestjes die boven in het park hangen, en wat later rondkruipen met blozende wangetjes terwijl alle objecten in de buurt nauwkeurig bespeurd worden. Als ouder heb je zelf ook nog een queeste te volbrengen, want voordat je baby er is, zijn er enkele voorbereidingen die getroffen moeten worden en spullen die aangeschaft moeten worden zodat je je kindje de nodige verzorging kan geven. Wat moet je op voorhand kopen voor je baby? Om je te helpen bij die zoektocht, volgt hier een babyuitzet checklist voor wanneer je baby op komst is.

Legende: Voeg toe aan je geboortelijst Bestel online
Legende:
Voeg toe aan je geboortelijst
Bestel online

Slapen 🛏️

Verzorging 👶

Voor mama 🤱

Onderweg 🚸

Kleertjes 👕

Eten & drinken 🍼

Spelen 🧸

Wat heb je echt nodig voor je babyuitzet?

Onmisbaar voor de baby uitzet zijn bovenstaande musthaves in de checklist. Dit is een zeer algemene baby uitzetlijst, dus wanneer je niet van plan bent om borstvoeding te geven, vallen de producten die hieraan gerelateerd zijn (zoals borstvoedingsbh’s, tepelbeschermers, borstvoedingsdoeken, …) logischerwijs weg. 

De essentials in 1-2-3 op jouw lijst?

Onze experts hebben de beste producten voor jou geselecteerd. Via enkele simpele vragen tonen wij de producten die niet kunnen ontbreken op jouw lijst. Dat bespaart jou een hoop tijd en werk.

Complete babyuitzet

Naast de musthaves zijn er ook nice to haves die de baby uitzetting volledig maken. Soms is er een fijne lijn tussen de musthaves en nice to haves. De gordelgeleider bijvoorbeeld staat bij de nice to haves, maar dit is een gordel die aangepast is aan de zwangere buik waardoor die op zijn plaats blijft tijdens een ongeval en die irritaties aan de huid voorkomt. Mensen waarbij veiligheid (in de auto) primeert, zetten dit best ook op hun musthave lijst. Deze gordel kan al vanaf de tweede maand van de zwangerschap van pas komen.

Wat streep je wanneer van de checklist af?

De checklist is er, allemaal goed en wel, maar ze is zo lang en je wil de aankopen verspreiden over de maanden die nog resten. Hoe begin je hieraan? Wat koop je eerst aan en wat kan wat langer wachten? Het is een goede eerste stap om alle items te overlopen. Welke items die misschien bij de nice to haves staan, zijn voor jou toch ook echt essentieel?

Verder kan het handig zijn om in het begin te focussen op de iets serieuzere dingen zoals dingen die je kindje nodig heeft om te slapen, te eten en veilig te zijn. En naarmate de zwangerschap op het einde begint door te wegen, zowel mentaal als fysiek, heb je dan de tijd om je kind te transformeren naar de meest fashionable persoon in babyland nog voor het geboren is.

pssssst.. wist je dat je een online verlanglijstje kan maken, waarbij je items van eender waar kan toevoegen?

Online of fysiek op zoek gaan naar de schattigste rompertjes of schoenen voor minimensjes is een ontspannende activiteit wanneer de laatste loodjes beginnen door te wegen. Wees echter nog niet te enthousiast op voorhand met kledij, want misschien is je kleintje groter dan je had gedacht en vallen de kleren bijgevolg iets te smal uit. Iets veiliger is om je in te leven in je toekomstige kindje en al wat speelgoed uit te kiezen. Of om jezelf te laten gaan met de decoratie van de babykamer. 

Baby uitzetlijst zomer versus winter

Het verschil tussen de baby uitzet in de winter en de zomer is niet zo groot. In de winter is een iets dikkere slaapzak aangeraden. En qua verzorging voorzie je een vette crème om op het gezichtje van je kind te smeren. In de zomer is het belangrijk om bescherming tegen de zon voorhanden te hebben. Zonnecrème, daar wordt uiteraard aan gedacht. Maar een zonnebril voor baby’s om die nieuwsgierige ogen te beschermen wordt vaak vergeten. Dit is jammer, want volwassenen kijken weg wanneer de zon te fel schijnt, maar kinderen hebben deze reflex vaak niet. De schadelijke gevolgen van het te veel blootstellen van de ogen aan uv-stralen zijn pas op latere leeftijd te merken, dus investeer in het zicht van je kind door een goede zonnebril aan te kopen. Daarnaast zijn ook een hoedje en een parasol handige items.

Een handig verlanglijstje voor jou en je baby?

Met een lijstje bij Pakske, kan je eenvoudig artikelen toevoegen van eender welke webshop. Start vandaag je verlanglijst, volledig vrijblijvend. Meer info ›

Tips omtrent kosten en duurzaamheid babyuitzet

Een baby uitzet is duur wanneer je alles nieuw en van hoge kwaliteit wilt. Aangezien babyspullen niet voor lange tijd worden gebruikt, is tweedehands een perfect alternatief. Voor tweedehands kinderkledij zijn er online veilige sites waar je kan kopen en later ook verkopen om de cirkel compleet te maken. United Wardrobe is er één van. Verkopers worden pas uitbetaald wanneer de koper het product heeft goedgekeurd. Vinted is nog een voorbeeld. Je kan het artikel ook terugsturen wanneer het product fysiek niet overeenstemt met hoe het online overkwam of wanneer het beschadigd is. Op Vinted vind je niet alleen kledij, maar ook andere spullen. En wie graag zeker is van kwaliteit, neemt best een kijkje op NewStory. Zij gaan voor eersteklas tweedehands. De producten zijn al door medewerkers gecheckt op beschadigingen en netheid. Je kan je producten online reserveren en dan kan je ze bekijken in een afhaalpunt zonder aankoopverplichting. 

pssssst.. wist je dat je ook tweedehands babyspullen kan toevoegen aan je geboortelijst?

Wil je je baby toch liever in het nieuw steken, maar heb je een hart voor het milieu en fairtrade? De webshop minimonsters.be heeft prachtige, speelse kledij gemaakt uit organic cotton van een GOTS-gecertificeerde producent. Oplettende kijkers denken bij de afkorting GOTS misschien aan die van Games Of Thrones (plus een S), en hoewel draken ook monsters zijn, GOTS betekent toch iets anders. Het is de internationale standaard voor biologische kledij en textiel.

Blabloom, opgericht door twee mama’s en hun mannen is een webwinkel die alles voor je baby heeft, gericht op eco en duurzaamheid. Van kledij tot badkamerspulletjes tot speelgoed tot wasbare luiers en nog veel meer. Alles wat je pasgeboren kindje nodig heeft. Ze gaan steeds voor gezonde, eerljke en veilige spullen.

Gezond kindje in een gezonde mama

Denk tijdens de aankopen niet alleen aan de baby, maar ook aan jezelf. Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je lichaam het nodige comfort en de nodige steun te geven. In de eerste drie maanden heb je meestal al nieuwe broeken nodig en een zwangerschapsbeha. Om de lage rugpijn te verzachten bestaan er zwangerschapssteunbanden en steunend ondergoed. Ook nieuwe schoenen zullen aangeschaft moeten worden, want wanneer je zwanger bent, houden de voeten meer vocht op waardoor ze opzwellen en kan de stand van je voeten veranderen.
Kriebelt het om aan jouw baby uitzetlijst te beginnen? Start een online verlanglijstje (gratis) en houd bij wat je leuk vindt.
Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.