Welke wasbare luiers zijn het beste?

Wasbare luiers komen er in verschillende maten, vormen, systemen en motiefjes. Welke zijn nu de beste wasbare luiers? Onthoud in de eerste plaats dat dit een persoonlijke keuze is. Jij bepaalt zelf wat het beste is voor jou en je kindje. Wij tonen je welke wasbare luiers het meest populair zijn bij onze gezinnen.

In dit artikel

Waarom kiezen voor wasbare luiers?

Een ding is zeker: bij het krijgen van een kindje horen er luiers, een vooral ook volle poepluiers. Maar welke luiers zijn goed? Wegwerpluiers of wasbare luiers? Wat je ook kiest, het is een persoonlijke keuze, een keuze die het beste bij jou en je gezin past.  

Maar waarom zou je nu voor wasbare luiers gaan kiezen?

 • Wasbare luiers zijn goed voor het milieu.
 • Goed voor je portemonnee (je kan zo tot wel €450 euro besparen).
 • Zindelijkheid kind. De verwachting bestaat dat kinderen sneller zindelijk worden met een wasbare luier.
 • Sommige kleine baby’s en peuters reageren allergisch op wegwerpluiers.
 • Chemische stoffen. Sommige ouders denken en vinden dat er in wegwerpluiers chemische stoffen zitten, deze zouden slecht zijn voor het kind.
 • Stofjes en printjes. Wasbare luiers zijn in allerlei leuke stofjes en printjes te vinden.
 • Met wasbare luiers zal u altijd luiers in huis hebben!

Hoeveel luiers heb ik nodig?

Dit hangt vooral af van hoe vaak je wasbare luiers wil gebruiken:

 • Ga je altijd wasbare luiers gebruiken? Dan ga je best voor 18 luiers
 • Ga je deeltijds wasbare luiers gebruiken? (bijvoorbeeld niet op de kinderopvang en niet als je op stap gaat) Dan kies je best voor een 8 à 10 luiers.

Daarnaast hangt dit ook af van hoe vaak je gaat wassen. Dit is belangrijk, want je moet zorgen dat je voldoende luiers hebt, voor als de andere in de was zitten. Normaal was je de luiers om de 2 dagen.

Laat ons even uit gaan van 6 vuile luiers per dag. En je wast om de 2 dagen. Dan kan je schema er zo uit uiet zien:

 • Dag 1 : 6 vuile luiers
 • Dag 2 : 12 vuile luiers en je steekt deze in de was
 • Dag 3 : je gebruikt de overige 6 luiers, terwijl de andere drogen
Op die manier kom je toe met 18 luiers bij een eendelig systeem. Ga je voor een tweedelig systeem? Dan heb je 16 inleggers nodig en zo’n 4 à 6 overbroekjes.

Beste wasbare luiers

Beste all-in-one wasbare luier

Beste tweedelige wasbare luier

Beste pocketluier

Probeerpakket wasbare luiers

Wasbare luiers luieremmer

Hoe kies ik een wasbare luier?

Wat u ook kiest, een wegwerpluier, een tweedelig of eendelige wasbare luier, elke soort en systeem kent zijn voor- en nadelen. Als het kan je hier en daar wat uitproberen, zodat je te weten komt wat het best bij jezelf past, maar waar het kindje zelf ook mee tevreden is. Ook is het mogelijk de verschillende soorten naast elkaar te gebruiken, bijvoorbeeld als het kindje naar de opvang gaat of slaapt bij iemand anders. Alvast wat tips van ons: klinkt het tweedelige systeem nu al als te veel gedoe, waarbij u verschillende stappen moet ondernemen, kies dan het best voor een eendelig systeem of voor de wegwerpluier.

Voor één of meerdere kinderen?

De keuze hangt natuurlijk ook af of je moet zorgen voor één of meer kinderen. Als de luiers voor meerdere kinderen worden gebruikt, raden wij een tweedelig systeem aan. Zo hoef je minder vaak de overbroekjes te wassen en zullen de luiers minder snel verslijten. Als je de luiers voor één kind gebruikt, is het een goed idee om een wasbare luier met een meegroeisysteem te kiezen. Dit scheelt keuzestress en grote uitgaven voor luiers.

Wil ik iets meer uitgeven voor een mooie print?

Bent u niet van de witte wegwerpluiers met een kindertekening? Heeft u liever een stevige wasbare luier van stof met een mooie print? Dan kan de keuze voor een wasbare luier snel gemaakt zijn. Aan het begin zal het een flinke investering zijn, maar uiteindelijk kunt u met wasbare luiers wel €450 euro besparen. Wel willen wij als Pakske meegeven dat het kiezen van of een wat mooiere print, of een eenvoudige print altijd een persoonlijke keuze is. Jij beslist wat het best past bij jou en je gezin, er is dan ook nooit een foute keuze.

Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.