Wat is een doula en hoe kan die jou helpen?

Een doula is een kleine investering in een grote gebeurtenis die jij en je kindje levenslang meedragen.

De rol van een doula omvat de niet-medische zorg tijdens zwangerschap en geboorte. Een doula is opgeleid om jou en je partner, als aanvulling op de medische zorg, emotioneel, fysiek en praktisch te begeleiden en te ondersteunen. Zij helpt jullie om je goed voorbereid en zelfverzekerd te voelen over de geboorte. Het doel van een doula is dat je als mama – en als koppel – met tevredenheid en een goed gevoel kan terugkijken op de geboorte van je kindje.

Het woord doula komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘dienende vrouw’.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de continue ondersteuning van een doula gedurende de bevalling zorgt voor een kortere duur van de bevalling, meer spontane vaginale bevallingen, minder gebruik van pijnbestrijding en meer tevredenheid met de bevalling.

De geboorte van een kind betekent ook de geboorte van een moeder. Die eerste 40 dagen na de geboorte zijn een belangrijke tijd van rust en herstel. Een postpartumdoula zet moeder en kind centraal en geeft alles om een optimale hechting in het gezin te bevorderen.

Wil je meer ontdekken over de werking van een doula? Via dedoula.be ontdek je meer informatie én kan je in een handomdraai een doula vinden.

Wist je dat je een doula ook op je geboortelijst kan zetten?

Wat is er nu beter dan iets op je lijst te zetten waar je écht iets aan hebt?! Bovendien kunnen vrienden en familie bijdragen aan deze begeleiding. Zo weten ze dat hun bijdrage zinvol geweest is.

Het is perfect mogelijk om de begeleiding door een doula op je geboortelijst te zetten:

  1. Je vult een titel in
  2. Je kan een tekstje toevoegen
  3. Je uploadt een foto
  4. Je kiest een totaalbedrag


En klaar is kees!

Hieronder zie je een voorbeeld vanop onze voorbeeldlijst:

Vrienden en familie kunnen dan doorklikken en krijgen het volgende te zien:

Hier kunnen ze zelf kiezen hoeveel ze bijdragen. Bovendien kunnen ze hier je tekstje lezen. Zo weten ze waarvoor ze bijdragen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met de Vlaamse Federatie van Doula’s.

Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.