Wanneer je geboortelijst leggen?

Als toekomstige ouder zit je met heel wat vragen. Eén van die vragen: Wanneer moet je een geboortelijst leggen? Vanaf wanneer je geboortelijst leggen? Wij proberen hieronder deze vraag te beantwoorden. Maar onthoud: jij beslist zelf wanneer je je geboortelijst aanmaakt en publiceert.

Vanaf wanneer je geboortelijst leggen?

Online geboortelijst leggen

In het algemeen wordt aangeraden om zeker 8 weken vóór de geboorte je geboortelijst aan te maken. Bij Pakske kan je trouwens op elk moment je geboortelijst aanmaken. Dus of je er nu heel vroeg bij bent of last minute: je geboortelijst aanmaken is volledig gratis én aangemaakt op 1 minuutje.

Op basis van onze data merken we dat de meeste gezinnen rond week 20 van hun zwangerschap beginnen met hun geboortelijst samen te stellen. Uiteraard wordt er dan nog vaak geschrapt en weer toegevoegd. Zo heb je nog voldoende tijd om gaandeweg allerlei items te ontdekken voor je geboortelijst.

Met onze handige geboortelijst checklist geraak je alvast een heel eind op weg. Je kan gaandeweg ook altijd items toevoegen of weer verwijderen. Het grote voordeel van een online geboortelijst, is dat je niet afhankelijk bent van één (fysieke) winkel.

Geboortelijst bij fysieke winkel

Wanneer je geboortelijst vereist dat je fysiek langsgaat bij de winkel in kwestie, plan je best tijdig deze afspraak in. Het aanleggen van de geboortelijst zal aanvankelijk wat tijd in beslag nemen.

In het algemeen raadt men aan om minstens 3 maand op voorhand je geboortelijst te leggen. Zo kan je op een rustig moment langsgaan en de juiste artikelen kiezen. Later, naar de geboortedatum toe, kan het nogal hectisch worden.

Waarom een geboortelijst leggen?

Uiteraard is dit erg persoonlijk en ligt de keuze volledig bij jou. Een geboortelijst heeft enkele voordelen en die lijsten we hier kort even voor je op:

  • Je vermijd dubbele cadeaus
  • Een overzicht van wat je allemaal wil en wie daarvoor bijdraagt
  • Familie en vrienden weten wat jij graag wil hebben
  • Ontvang geen spullen die je eigenlijk niet wil

Het doel van een geboortelijst is dat vrienden en familie kunnen bijdragen aan het prille gezinsgeluk dat jij beleeft. Zowel voor jou als kersverse ouder, als voor je omgeving, is het fijn dat ze hun steentje kunnen bijdragen.

Met Pakske zijn we op missie om geboortelijsten terug te brengen naar dit originele doel. Door niet alleen nieuwe producten toe te laten van één winkel, maar van verschillende winkels. En ook tweedehands. En ook diensten en gunsten. Want dat zijn de zaken die jij écht wil en écht kan gebruiken, voor die nieuwe kleine liefde in je leven.

Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.