Wanneer je geboortelijst leggen?

wanneer geboortelijst leggen

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Als toekomstige ouder zit je met heel wat vragen. Eén van die vragen: Wanneer moet je een geboortelijst leggen? Hoe lang op voorhand moet ik mijn geboortelijst aanleggen? Wij proberen hieronder deze vraag te beantwoorden. Aan het eind van de dag beslis jij zelf wanneer je je geboortelijst aanmaakt en publiceert.

Online geboortelijst leggen

In het algemeen wordt aangeraden om zeker 8 weken vóór de geboorte je geboortelijst aan te maken. Bij Pakske kan je trouwens op elk moment je geboortelijst aanmaken. Dus of je er nu heel vroeg bij bent of last minute: je geboortelijst aanmaken is volledig gratis en kan in een half uurtje gefixed zijn.

Op basis van onze data merken we dat de meeste gezinnen rond week 20 van hun zwangerschap beginnen met hun geboortelijst samen te stellen. Uiteraard wordt er dan nog vaak geschrapt en weer toegevoegd.

Met onze handige geboortelijst checklist geraak je alvast een heel eind op weg. Je kan gaandeweg ook altijd items toevoegen of weer verwijderen. Het grote voordeel van een online geboortelijst, is dat je niet afhankelijk bent van één (fysieke) winkel.

Geboortelijst bij fysieke winkel

Wanneer je geboortelijst vereist dat je fysiek langsgaat bij de winkel in kwestie, plan je best tijdig deze afspraak in. Het aanleggen van de geboortelijst zal aanvankelijk wat tijd in beslag nemen.

In het algemeen raadt men aan om minstens 3 maand op voorhand je geboortelijst te leggen. Zo kan je op een rustig moment langsgaan en de juiste artikelen kiezen. Later, naar de geboortedatum toe, kan het nogal hectisch worden.

Vond je dit interessant?

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.