Voorbeeld geboortelijst tweede kind

Een tweede kindje op komst? Wij lijsten enkele handige artikelen op voor die 2de (of derde..) toevoeging aan je gezin.

Eerst en vooral: het is perfect oké om een geboortelijst te leggen voor je tweede kind. Er zijn ongetwijfeld zaken die je niet meer nodig hebt, maar ook een heleboel extra zaken die je nu wél net nodig hebt. En elke geboorte is iets speciaals dat gevierd moeten worden met pakskes 😊. Hieronder vind je enkele favorieten die je het leven gemakkelijker gaan maken.

Één plus één is drie?

Best wel handig als je twee kindjes in het oog wil houden: een babyfoon die 2 camera’s ondersteunt. Aparte camera’s kan je (vaak) apart bij bestellen, lekker handig. Zo hoef je niemand wakker te maken wanneer de andere slaapt ❤️.

Su-per handig als je tegelijkertijd twee kindjes wil managen. Een ergonomische draagzak houdt je pasgeboren kindje dicht tegen je aan, terwijl je probeert je ouder kind te helpen met op het potje te gaan. Vaak hebben deze draagzakken ook extra zakjes en snufjes, zodat je er dingen in kunt opbergen. En uiteraard mag het er ook wel wat stylish uitzien 🙂.

Je kan één kind in de draagzak houden en de andere in de kinderwagen, maar ooit houdt dat op. Nummero due zal op een gegeven moment óók in die kinderwagen willen. Sommige zijn uitbreidbaar, maar je hebt ook erg handige dubbele kinderwagens. Aan jou de keuze.

Een fietskar wordt sowieso érg handig vanaf je tweede kindje (als het dat al niet was bij baby nummer één). Met een extra grote fietskar of duo fietskar breng je je twee bengels veilig van punt A naar punt B.

Hier kan je nooit teveel van hebben:

Of je het nu wilt of niet: luiers en billendoekjes zal je zonder twijfel nodig hebben. Een baby heeft al snel 8 à 10 luiers nodig per dag. Qua kostprijs per maand kan dat tellen. Dus zeker geen luxe om dit op je geboortelijst te zetten.

Slabbetjes, lakens, handdoekjes, enzovoort. Dit gaat er allemaal dubbel zo snel door als je twee kindjes in huis hebt. Voldoende inslaan is de boodschap en daarom hoort zoiets zéker thuis op een geboortelijst voor een tweede kindje.

Voor grote broer of grote zus

Je eerste kindje leert ondertussen bij en die verdient ook zijn of haar spulletjes. Dus waarom geen twee vliegen in één klap en ook wat spulletjes op je geboortelijst zetten voor hem of haar? Tuurlijk! 🥰

Hij of zij is klaar om op het potje te gaan? Een extra plaspotje boven of beneden kan handig zijn. Een waarom geen plaspotje om mee te nemen?! Tip: My Carry Potty Pinguïn.
Is je eerste kind klaar voor zijn of haar eigen bedje? Maak er een heuse gebeurtenis van: begin er op tijd aan zodat hij of zij niet het gevoel heeft dat hij/zij het babybedje moet afstaan aan kleine broer of zus. Laat meneerke of madammeke eigen dekbedje kiezen. Super fijn!

Een multifunctionele speeltafel voor het hele gezin.

Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.