Rookie Premium draagzak getest

Wij kregen de kans om de Rookie Premium draagzak uit te testen. We stuurden 3 van onze gezinnen op pad om de draagzak uitvoerig te testen. Door regen, sneeuw én zonneschijn. Ontdek hun bevindingen en scores hieronder.

Eva en Roel

Via Pakske.be kregen we de vraag om de Rookie Premium te testen. We waren net aan het zoeken naar een comfortabele manier om onze tweede dochter mee te nemen, dus we wilden met plezier proefkonijn zijn.

Eerste indrukken

Wanneer je Rookie-pakket bij je thuis toekomt, krijg je niet zomaar een pakketje. De Rookie Premium wordt geleverd in een erg knappe zwarte doos, die is afgewerkt met een mooie strik. In het pakket zit de draagzak, een opbergzak en de handleiding. Allemaal knap in zijn eenvoud.

Het mooie pakket toverde zelfs bij de nuchtere, functioneel ingestelde man van het gezin een glimlach op het gezicht. Als instap in het gebruik belooft dit veel goeds.

De draagzak

De handleiding geeft je in enkele eenvoudige stappen mee hoe je je kindje veilig en comfortabel in de draagzak krijgt. Zijn de afbeeldingen en uitleg niet duidelijk genoeg? Dan zijn er zelfs instructievideo’s voorzien. Rookie laat niets aan het toeval over.

Je zal een paar keer moeten oefenen om je baby gezwind in de draagzak te krijgen, en de eerste keer is het best handig als er iemand anders de handleiding vastheeft en zegt wat je moet doen. Na twee à drie keer ben je er mee weg en zet je, ook als je alleen bent, je baby snel in de draagzak.

De eerste keren sukkelden we wat met de hoogte van de buikband waardoor de baby niet comfortabel hing. Voor de ouder dan weliswaar. Onze dochter viel al snel in slaap terwijl je als drager een pijnlijke rug kreeg. Nu we de juiste hoogte van de buikband en de schouderbanden onder de knie hebben, merken we dat je de Rookie Premium uren kan dragen zonder oncomfortabel gevoel.

Dagelijks gebruik

Wanneer we met ons gezin de deur uitgaan, is de Rookie Premium een vast item dat we altijd meenemen. Is ons dochtertje de buggy moe, dan nemen we haar in de draagzak. In de eerste kan ze rondkijken, terwijl de tweede een veilige en gezellige plek biedt om rustig weg te dommelen.

Je baby kan in de Rookie Premium wel enkel naar jou kijken, of opzij. Het zou fijn zijn geweest als je de draagzak ook zo kon gebruiken dat je kleintje voor zich uit kan kijken. Eens ze wat groter zijn, is de omgeving interessanter dan mama of papa.

Onze dochter weegt nu zo’n 8 kilogram. Je kan de draagzak gebruiken tot je kindje ongeveer 15 kilogram weegt, dus er wacht ons nog heel wat testplezier.

Conclusie

De Rookie Premium is geen goedkope draagzak, maar de ‘premium’ in de naam, hebben ze niet zomaar gekozen. Je merkt de kwaliteit van het moment dat de draagzak bij je toekomt, bij het uitpakken en wanneer je de Rookie Premium gebruikt. Een knappe en stevige draagzak waarbij het comfort van je kindje voorop staat. We gebruiken hem met heel veel plezier.

Kwaliteit

4/5

4 / 5

Gebruiksgemak

4.5/5

4,5 / 5

Algemeen

4.5/5

4,5 / 5

Tom en Elke

Enige tijd geleden ontvingen wij deze draagzak van Rookie Baby om te testen, met ons eerste kindje Robin. Eerst en vooral is de kwaliteit van dit product uitstekend. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn baby veilig en geborgen is als ik deze draagzak gebruik.

Wat gebruiksvriendelijkheid betreft, was deze draagzak niet meteen gemakkelijk om de juiste pasvorm te krijgen. Er is een handleiding die je moet doornemen, maar dat was wel nodig. Het kostte ons wat tijd om de drager goed af te stellen voor zowel mijzelf als mijn baby. Als je het eenmaal hebt ingesteld, werkt het perfect, maar als je de drager met meerdere gebruikers/ouders gebruikt, moet je elke keer opnieuw de goede plek vinden. Dit kan even duren.

Wij kregen de draagzak in een grijze kleur die we erg stijlvol vonden, waardoor hij makkelijk te combineren is met verschillende outfits. Zowel mama als papa vonden het ontwerp en deze kleur erg mooi!

Over het algemeen zou ik deze grijze draagzak een score 3 geven. Op kwaliteit een dikke 5, maar op gebruiksgemak en 2. Gebruiksgemak vinden we het belangrijkste en weegt dus zwaarder mee in onze beslissing.

Kwaliteit

5/5

5 / 5

Gebruiksgemak

2/5

2 / 5

Algemeen

3/5

3 / 5

Reactie van Team Rookie:

Dankjewel Tom en Elke voor jullie eerlijke feedback. Onze draagzakken zijn bekroond voor hun gebruiksgemak, dus maak gerust gebruik van onze instructievideo’s of neem contact met ons op voor een gratis draagconsult als je extra hulp nodig hebt – we helpen je graag ❤️. 

Je kan onze instructies en tutorials bekijken op onze website: https://rookie-baby.eu/pages/instruction-babycarrier of een draagconsult boeken via deze link: https://rookie-baby.eu/pages/carrier-consulation

Met veel liefde, Team Rookie 🥰

Bea en Sam

Wij hebben de Rookie draagzak tot nu toe vooral gebruikt in de newborn fase (0-3m).

We gebruikten deze draagzak frequent, zowel binnen- als buitenhuis. Het draagsysteem is makkelijk in gebruik om je kindje overal mee naartoe te nemen.

De bijhorende video-instructies zijn een meerwaarde wanneer je de draagzak voor het eerst wilt gebruiken. Het draagsysteem is vrijwel intuïtief. Zowel voor de volwassene als voor het kind voelt deze draagzak zeer stevig en comfortabel aan.

Omwille van de brede banden en het zachte materiaal geeft het nergens een snijdend gevoel bij het dragen van je kindje. Voor het kindje zelf vonden we het aan de beentjes wel wat snijden, zeker wanneer het kindje blote beentjes heeft. Het lijkt ons aangenamer indien deze randen gewatteerd zouden zijn voor het kindje. Ook aan de hoofdsteun zou het materiaal plaatselijk wat zachter gemaakt mogen worden zodat de hoofdsteun geen snijdend gevoel aan het hoofdje geeft, wanneer de baby in slaap valt.

Een slapende baby kan je vrij gemakkelijk uit de draagzak tillen en in bedje leggen, zonder dat een ander persoon hiermee moet helpen. Echter, het los maken van de klittenband maakt veel lawaai, waardoor de baby gemakkelijk terug wakker wordt.

Kwaliteit

5/5

5 / 5

Gebruiksgemak

4/5

4 / 5

Algemeen

4/5

4 / 5

Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.