Review: verblijven bij Slow Cabins

Heerlijk vertragen op magische locaties in de natuur? Yes please! Slow Cabins nodigde ons uit om hun concept te ontdekken. Wij stuurden onze oprichter Dries op pad. Hier ontdek je of hij het naar zijn zin had of niet.

Exact wat iedereen nodig heeft

Nooit gedacht dat Slow travel iets voor ons zou zijn. We leven zelf in de stille kempen tussen de velden, dus 90% van onze reisjes zijn in de vorm van een citytrip. Lekker door de straten kuieren, een winkeltje, een terrasje… wat rondkijken naar de voorbijgangers 🙊. Maar voor de verandering gingen mijn vrouw en ik eens proeven van slow travel. De kids in de veilige handen van oma en opa achtergelaten, een Slow Cabin geboekt en wellie weg!

Goele en ik zijn allebei zelfstandigen en genieten van ons werk, dat heeft dan ook als gevolg dat we veel werken. Misschien soms iets té veel. Maar ja, eens je in de ratrace zit… Dit reisje was dus zeker niet overbodig.

Zo simpel dat het geniaal is

Het idee is simpel, héél simpel, minimalistisch zelfs. Je gaat ergens naartoe, ja ergens.. Je weet namelijk niet op voorhand waar je exact moet zijn, enkel de regio is bekend. (Control-freaks wees gerust, 2 weken voor je verblijf krijg je meer details) Daar vind je een volledig ecologische cabin, en niet zo maar eentje. Qua design kunnen ze tellen, tot in de puntjes afgewerkt!

Deze Cabin is 100% off-grid, of ook wel “je pakt ze op en zet ze neer waar je maar wil – als je over de nodige kranen en dergelijke beschikt dan toch”. Er zijn geen afvoeren, elektrische kabels, … alles wordt door de Cabin zelf voorzien met behulp van filtersystemen voor regenwater, batterijen en zonnepanelen, en een su-per gezellige houtkachel. Hier moet je uiteraard je verbruik van elektriciteit en water op afstemmen, maar dat helpt 100% bij het vertragen en versterkt dus het concept van je reis. In de cabin zelf vind je enkel biologisch afbreekbare producten terug zodat je de natuur in zijn oorspronkelijke staat terug kan achterlaten, zalig toch?!

How slow can you go?

Bij het toekomen parkeerden we onze wagen op een parking op +- 500m afstand van de locatie die we 2 weken eerder hadden ontvangen. Het was al donker, dus dat gaf onze wandeling tussen de Sint-Truidense boomgaarden richting de cabin “Ikigai” nog net dat ietsje extra. De eerste momenten in de cabin zijn een echte ontdekkingsreis, toch zeker als je niet bekend bent met het idee. Maar we hadden al snel door dat alles dat we nodig hadden hier voorhanden was. Er was tenslotte een pot en koffie, wat heb je meer nodig?

Ik moet eerlijk zijn, onze iPad in onze rugzak was goed gevuld met gedownloade series… want, wat gaan wij daar eigenlijk heel die tijd doen? Spoiler: op het einde van ons verblijf hebben we niet 1 serie gekeken.. 🤷‍♂️ Is dat dan wat ze noemen een “digitale detox”?

Ik denk dat het een combinatie was van de prachtige omgeving die je langs alle kanten van de cabin kan bewonderen door de grote ramen, de rustgevende inrichting en het idee waardoor wij helemaal opgezogen werden in het concept van slow travel. We gingen zo slow dat we onszelf de 1e ochtend er ineens op betrapten dat we om 11u ‘s ochtends nog steeds koffie zaten te drinken in onze pyjama… Voor ons is dat héél slow, geloof me.

Met onze elektrische fietsen konden we vlotjes in het centrum van Sint-Truiden geraken voor een lekker hapje of drankje en in Haspengouw kan je tenslotte ook prachtige fietstochten maken. 😅 Elektrische fietsen zijn wel aan te raden. 🚵🏻‍♂️

Tel hierbij nog enkele goeie boeken, wat met vuur spelen en volop genieten van al het mooie dat de natuur te bieden heeft.

Op die manier vloog ons verblijf van 2 nachten in de Slow cabin – heel slow – voorbij. Maar het was niet de laatste keer, dat weten we wel zeker.

Zou het ook iets voor mij zijn?

Een bezoekje aan een Slow Cabin gaat iedereen verrassen. Er eventjes tussenuit zonder de kids, je doet het ongetwijfeld te weinig en toch verdien je het. Of een laatste uitje met 2 voor je kleine spruit er is. Misschien is het zelfs de ideale gelegenheid om samen je geboortelijst nog een laatste keer onder loep te nemen 😉

15% korting bij Slow Cabins

Al onze gezinnen krijgen 15% korting bij Slow Cabins 😍.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Slow Cabins. We beperken onze gepsonsorde inhoud tot relevante inhoud én partners met producten waar we zelf in geloven en gebruiken. Door deze partners kunnen de artikels, e-mails en app van Pakske gratis blijven bestaan.

Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.