Kraamkost: alles wat je moet weten + tips

Aahhh! Eindelijk de langverwachte zomer. Maar is zo’n zorgeloze zomer nog wel mogelijk wanneer je een kleintje in huis hebt? Want daar komt toch behoorlijk wat bescherming bij kijken, nietwaar?

Geen paniek, we staan klaar om te helpen. Met deze 9 must-haves, geraak je al een héél eind op weg. Wil je niets vergeten? Gebruik onze handige checklist onderaan dit artikel.

Wat is kraamkost?

Kraamkost is een traditie die voornamelijk voorkomt in België en Nederland. Het verwijst naar de maaltijden die familie, vrienden, buren en collega’s bereiden voor kersverse ouders tijdens de kraamperiode.

Het idee achter kraamkost is om de ouders te ondersteunen en hen de kans te geven om te rusten en zich te concentreren op de zorg voor hun pasgeboren baby. Het is een enorm hulp die eerste weken.

Én vooral: het is iets dat – althans volgens ons en onze gezinnen – 100% thuis hoort op een geboortelijst

Kraamkost cadeau

Mensen die kraamkost aan huis willen geven, bereiden meestal een maaltijd of een gerecht dat gemakkelijk op te warmen is. Dit kan variëren van eenvoudige gerechten tot meer uitgebreide maaltijden, afhankelijk van de voorkeuren van de ouders en de kookvaardigheden van de gever. Het kan bijvoorbeeld gaan om soep, stoofschotels, lasagne, salades, quiches, broodjes of desserts.

Een andere manier is om familie en vrienden te laten bijdragen voor kraamkost. En dat kan perfect via je geboortelijst bij Pakske. Je kan zelf kraamkost bestellen of laten bestellen door vrienden en familie. Zie hieronder voor enkele voorbeelden.

Kraamkost bestellen

Kraamkost boeken

Uiteraard kan je ook zelf kraamkost maken als toekomstige ouder. Hieronder vind je alvast enkele boeken ter inspiratie. Zodat je enkele tip top kraamkost recepten kan ontdekken.

Onthoud dat je voor jezelf moet beslissen of je kraamkost op je geboortelijst wil zetten ❤️.

Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.