De Babytheek: een bibliotheek voor babyspullen

Als mama of papa zal je wel vaker deze uitspraak horen: ‘Wat groeien ze er toch snel uit!’. Kans is groot dat je het zelf ook al gedacht hebt. Bepaalde babyspullen worden inderdaad erg kort gebruikt. En dus gaan ouders op zoek naar alternatieve oplossingen. Zoals de Babytheek, waar je spulletjes kan huren.

Wat is een Babytheek?

  • In een Babytheek kan je babyspullen lenen. Het werkt zoals een bibliotheek maar dan met wippertjes, co-sleepers, draagzakken, flessenwarmers. Je kan er vanalles vinden voor het eerste levensjaar van je baby.
  • Je kan de spullen maximaal 6 maanden lenen, dus een fijne aanvulling op wat je krijgt.
  • Een Babytheek is een ecologisch en sociaal concept dat ook jonge ouders samenbrengt rond thema’s zoals wasbare luiers of draagzakken.
  • Je wordt lid van de Babytheek in je buurt. Je neemt als het ware een abonnement voor een vaste periode.

Hoeveel kost het?

Als lid van de Babytheek betaal je een jaarabonnement dat tussen de 20 en 50 euro zal liggen. Dit hangt af van de locatie. Als je via een armoedeorganisatie bi jde Babytheek bent terechtgekomen, betaal je niets.

Samen naar een klimaatvriendelijke toekomst

Door in te zetten op de herbruikbaarheid van babyspullen,  verkleinen we de afvalberg en dragen we bij tot een klimaatvriendelijke toekomst voor onze kinderen. Een essentieel onderdeel van de missie van de Babytheek.

Voor wie is de Babytheek?

In principe richt de Babytheek zich tot gezinnen met een baby. Sommige Babytheken bieden ook spulletjes aan voor peuters. En uiteraard zijn grootouders en anderen ook meer dan welkom. Zo dragen we allemaal ons steentje bij.

In onze lange termijn visie dromen we van een laagdrempelige ontmoetingsplek, waar alle jonge ouders zich welkom voelen. Waar mensen samen naar een duurzame leefomgeving streven.

Waar vind ik een Babytheek?

De Babytheek kwam er voor het eerst in 2018 in Brussel. Daarna volgden al snel andere provincies. Ontdek via deze link alle steden waar de Babytheek actief is.

Een jaarabonnement van de Babytheek op je geboortelijst

Dankzij Pakske kan je een abonnement van een Babytheek ook op je geboortelijst zetten. Zo kunnen de mensen die je lief hebben, zoveel als ze zelf willen, bijdragen aan deze dit concept, die jou veel plezier zal brengen.

Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.