Beste luiertassen van 2024

Samen op pad met je kleine spruit: naar de stad, naar vrienden/vriendinnen, naar het park of het strand, het kan allemaal. Maar wat neem je dan mee? En vooral: hoe neem je al die spullen mee? Dan komt een luiertas enorm van pas.

In dit artikel

Heb ik een luiertas nodig?

Naast luiers heb je vaak ook wat schone kleren nodig, een flesje, een speen, hand-gel en wat verzorgingsdoekjes. Als je alles fijn in een handige tas kan doen, hoef je je tijdens het uitstapje geen zorgen te maken. Het is een tas die er doodnormaal uit ziet, toch heeft het een aantal belangrijke kenmerken, wat de luitertas ontzettend handig maakt.

Soorten luiertassen

Tote bag

Een tas die je kunt vergelijken met een grote handtas. Het heeft een brede opening en heeft qua formaat voldoende opbergruimte. De ruimte is praktisch ingedeeld. Daarnaast is de tas enorm hip.  Het is ook nog eens mogelijk om uit verschillende materialen te kiezen, waardoor je sneller je eigen ideale tas tegen kan komen. Nadelig is dat de tas wel wat vrouwelijk is, wat maakt dat niet alle heren het prettig vinden om met zo’n tas te lopen. Ook is er het nadeel dat er veel gewicht op een schouder of hand leunt.

Grote mom-bag

Een super handige tas die gemakkelijk om de stang van de buggy kan hangen. Ideaal tijdens een wandeling, een bezoekje aan de grootouders of aan de dierentuin. Ook zonder dat je het kindje bij je hebt, kan je als moeder en vader zeker met deze tas gezien worden. Een extra voordeel: als de tas leeg is, kan je de tas gemakkelijk opvouwen en leg je hem zo in de kast. Het enige nadeel van deze tas is dat er maar weinig vakken in zitten. Daarnaast is de tas groot en diep, waardoor je soms flink moet graven naar bijvoorbeeld een speen of andere kleine spullen.

Rugtas

Ideaal als u snel last heeft van uw rug. Met deze tas heeft u bovendien uw handen volledig vrij. Iedereen kan deze tas gebruiken, niet enkel de vrouw. Daarnaast is hij ook nog eens verstelbaar.

Verstelbare luiertas

Voor degenen die echt niet kunnen kiezen, is er een verstelbare luiertas ontwikkelt. Deze tas kun je op allerlei manieren dragen: als tote-bag, messenger of als rugtas. Bij de tas worden er speciale banden geleverd die bevestigt kunnen worden aan de tas, daarnaast zijn alle banden verstelbaar.

Luierclutch

Deze tas is klein, maar zeer goed draagbaar. Het is voorzien van een kleine riem die over je pols wordt bevestigt. Een andere minimalistische tas is de heuptas, deze tassen gaan om je middel heen, wat maakt dat je altijd je handen vrij hebt.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een luiertas?

Bij het aankopen van een luiertas, moet je als ouder rekening houden met een aantal elementen:

  • Voldoende ruimte: hoe is de binnenkant van de luiertas ingericht? Zijn de vakken overzichtelijk, zodat je niet hoeft te graven naar de spullen? Wat voor spullen wil je er in kwijt? Zijn hiervoor genoeg vakken? Als je enorm georganiseerd bent, raden wij geen tote-bag aan, hier zitten namelijk maar weinig vakken in, waardoor u sneller het overzicht verliest.
  • Eenvoudig te kuisen: van welk materiaal is de tas gemaakt? Is het materiaal makkelijk proper te houden? Bang dat je tas vies wordt? Kies dan voor leer en/of kunststof. Deze materialen zijn makkelijk proper te maken met een doekje. Daarnaast kan je ook nagaan of de tas waterdicht is. In België is het weer vaak onvoorspelbaar. Je wil dan niet dat de luiers en extra kleding voor het kindje door de regen nat wordt.
  • Ergonomisch: je wil een luiertas die ergonomisch is om te dragen. Zeker wanneer die vol zit.
  • Uitstraling: allerlei modellen en printjes zijn er voor luiertassen te vinden. Denk er bij aankoop goed aan dat niet alleen jij met de tas rond gaat lopen. Grote kans is dat je man of vriend, zus of broer, moeder of vader ook met de tas op stap moet. Ga dus liever voor een neutrale print, dan weet je zeker dat iedereen er blij van wordt om de tas te dragen.
  • Deelbaar: is de luiertas ook aangenaam voor je partner? Ga je die ook delen met je partner? Niet onbelangrijk om rekening mee te houden.
  • Extra’s: welke extra’s heeft de tas? Zitten er speciale extra banden bij? Een bevestiging voor aan de kinderwagen, een matje om het kindje te verschonen? Of bent u opzoek naar een tas met een geïsoleerd en waterdicht vak voor de fles?

Beste luiertassen

Best verkochte luiertas

Beste verstelbare luiertas

Beste 'tote bag' luiertas

Beste 'mom bag' luiertas

Beste rugtas

Beste luxe luiertas

Beste duurzame luiertas

Beste compacte luiertas

Beste luiertas voor tweelingen

Beste luierclutch

Beste luiertas organiser

Veelgestelde vragen

Hoe lang een luiertas gebruiken?

Over deze vraag verschillen de meningen, de een gebruikt de luiertas maar voor enkele maanden, voor de ander wordt de luiertas haar/zijn favoriete accessoires. De eerste paar maanden raden we een luiertas wel echt aan. Een speciale tas zorgt ervoor dat je alerter bent bij het inpakken, en minder snel belangrijke dingen voor de baby vergeet. Later, als het kindje wat ouder is, kan je natuurlijk wat luiers, doekjes en doek in je eigen tas gooien.

Wat moet er in de luiertas?

Daar sta je dan, thuis nadenkend over wat er nou eigenlijk allemaal in een luiertas moet worden gestopt… Als je de luiertas inpakt, zijn een paar basis benodigdheden, zoals luiers, doekjes, flesjes, handreinigingsmiddel, slabbetje, speen, het eerste wat je in de tas doet. Daarna is het goed om wat backup opties mee te hebben, zoals wat extra schone kleding, een temperatuurmeter, maar natuurlijk ook wat spullen om de baby mee te vermaken. De inhoud van de tas zou naarmate de veranderde leeftijd van het kindje ook mee veranderen. Wil je hier meer over lezen? Ontdek onze luiertas checklist.

Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.