7 Beste kinderwagens van 2021

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
beste kinderwagen 2

Een kinderwagen is een onmisbaar onderdeel van je baby arsenaal. In dit artikel bekijken we de beste kinderwagens van het moment. Weet je niet hoe te kiezen? Lees onze handleiding ‘Hoe kies je een kinderwagen?‘. Wij bekeken alle kinderwagens, noteerden review scores, surften naar alle review sites, lazen ervaringen van ouders en ontvingen tips van onze Pakske gezinnen.

Heb ik een kinderwagen nodig?

Voor veel ouders is een kinderwagen een must. Je gebruikt het om een wandeling te maken met je oogappel, te gaan winkelen en zelfs sporten. Een heerlijke wandeling kan ook helpen om je kind in slaap te krijgen. Er zijn ouders die meer gebruik maken van een draagzak, maar over het algemeen blijft de kinderwagen toch een onmisbaar item. Maar welke dan?!

Beste kinderwagen in de stad

Easywalker Harvey²

Baby-Dump
€660,00
Bol.com
€699,00
Babypark
€699,99
Amazon.de
€699,99
* Prijzen zijn voor enkel kinderwagen

De Easywalker Harvey² krijgt goede reviews in Google en kreeg een 9,1 door Mamaplaats. Deze kinderwagen scoort erg goed op gebruiksvriendelijkheid en heeft als plus dat je er gemakkelijk 2 kindjes op kan vervoeren (extra wiegje of autostoeltje op plaatsen is perfect mogelijk).

Alternatieven

 • Maxi Cosi Adorraeen heel stuk goedkoper dan de Easywalker Harvey², maar niet uitbreidbaar en krijgt iets lagere gemiddelde score van gebruikers
 • Quinny Mooddkrijgt goede scores en is een stuk goedkoper bij bepaalde kleuren (bijvoorbeeld licht grijs en black irony zijn zo’n 250 euro goedkoper dan de donkerblauwe versie)

Beste wendbare kinderwagen voor outdoor

Wie grote wandelingen in de natuur wil maken of gewoon graag veel uitstapjes maakt: de Mutsy Evo Urban Nomad is licht, wendbaar en uitermate geschikt voor zowel outdoor als stadswandelingen.


Alternatieven

Beste kinderwagen luxe

Joolz Geo ²

Babypark
€989,00
Baby-Dump
€999,00
* Prijzen zijn voor enkel kinderwagen

Kinderwagen Joolz Geo ² had de tweede hoogste gemiddelde score binnen het luxe segment. Hij moest enkel de Bugaboo Donkey 2 Mono voorlaten. De Joolz Geo ² is echter een 100 euro goedkoper en qua gemiddelde score ging het slechts om 0,1 verschil (4,8 vs 4,7).

Alternatieven

 • P’tit Chou Trento Eco Cognac – Een fantastisch kwalitatieve kinderwagen, voor een zeer degelijke prijs.
 • Bugaboo Donkey 2 Mono – Scoort nét iets hoger op gebruikstesten, maar is zo’n 100 euro duurder dan de Joolz Geo 2.
 • Stokke Trailz – Ook erg populair. Scoort hoog qua gemiddelde score (4,5). Speciaal design.
 • Blij’r Stef 2 – Krijgt zeer hoge scores, ziet er echt luxe uit en kost slechts €200!! Die lage prijs zal bij veel mensen de wenkbrauwen fronsen. De grote nadelen: er past geen autostoel op en is niet uitbreidbaar naar duo.

Beste 3-in-1 kinderwagen

X-Adventure X-Line V2

Bol.com
€259,00
Baby-Dump
€399,00

Niets zo gemakkelijk als een 3-in-1 kinderwagen: je hebt meteen een heel reissysteem: kinderwagen, reiswieg én autostoeltje in één pakket. Na veel vijven en zessen kwamen we uit bij de X-Adventure X-Line V2. Een hele mond vol, maar vooral een stevig winkelwagentje vol, voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Alternatieven
 • Hauck Shopper SLX – Scoort érg hoog qua reviews en kost ergens rond of onder de 200 euro. Een absoluut koopje als je het ons vraagt.

Beste budget kinderwagen

Er bestaan goedkopere modellen, maar met de Maxi Cosi Zelia krijg je waar voor je geld. Krijgt over het algemeen een erg mooie score van ouders. Het blijft een afweging van prijs/kwaliteit. Op dat vlak zit je alvast goed met de Maxi Cosi Zelia.

Alternatieven
 • Born Lucky Rapido – Scoort gemiddeld 4,4 op 5 en is net iets duurder of iets goedkoper, afhankelijk van de kleur die je kiest.
 • Hauck Shopper SLX – Deze mochten we hierboven al vermelden. Zoals gezegd: scoort goed en is relatief goedkoop.
In het algemeen zal je veel – relatief goedkope – modellen vinden via Bol.com en andere verkopers.

Beste duo kinderwagen

Screenshot_2020-02-19 EU Bugaboo Donkey 2 Duo Classic Dark Navy, Aluminium Chassis Bugaboo BE

Bugaboo Donkey 2 Duo of Twin

Bugaboo
€1.629,00

Heb je een tweeling op komst? Een tweede kindje op komst? Of plan je snel een tweede kindje? Dan is een duo kinderwagen nuttig en nodig. De Bugaboo Donkey 2 Duo of Twin versie kost een hap uit je budget, maar op lange termijn absoluut de investering waard.

Alternatieven

 • Mountain Buggy Duet v3 – Goedkoper dan de Bugaboo en meer geschikt voor outdoor wandelingen
 • Topmark 2 Combi Duo – Scoort iets lager dan de Bugaboo, maar nog steeds erg hoog en is een stuk goedkoper.
 • EasyWalker Harvey² – Deze mochten we hierboven al vermelden. Top kinderwagen én kan je uitbreiden naar duo stand. Nadeel: voor tweelingen wellicht niet geschikt voor lange termijn. Er bestaat ook een Duo versie voor tweelingen.

Beste kinderwagen voor sporters

Het was een nek aan nek race tussen De Hack Runner en de Bugaboo Runner. Maar we vinden de Bugaboo Runner nergens terug om aan te kopen. En aangezien de scores 4,7 vs 4,6 zijn, is het verschil klein.

Wat onze gezinnen zeggen

Goele en Dries

“Kinderwagens zijn er in alle maten, kleuren, stoffen en soorten. Van heel klassiek tot futuristisch. Onze opties werden alvast sterk gefilterd, omdat we in blijde verwachting waren van een tweeling. De keuze in dubbele kinderwagens is lang niet zo uitgebreid, wat zeker niet slecht was voor onze keuzestress. Na heel wat research werd onze keuze al snel beperkt tot 2 modellen: Mountain Buggy Duet en Bugaboo Donkey Twin.

Er is een duidelijk prijsverschil tussen beide modellen, en na wat testjes werd voor ons toch ook duidelijk waarom dit verschil er is. De Mountain Buggy Duet is een heel praktische kinderwagen, maar bij het testen (opplooien, opstellen, onderdelen verwisselen) hadden we hier en daar een minder degelijk gevoel. Dit gevoel hadden we bij de Bugaboo helemaal niet. Ik denk dat je voor die prijs een heel degelijke kinderwagen krijgt, maar wij zien die kinderwagen eerder als een investering voor een paar jaar.

Daarom zijn we voor iets meer (hopelijk) degelijkheid gegaan. De ervaring die ik intussen heb opgedaan leert me wel dat een kinderwagen heel wat te verduren krijgt bij het vervoeren en opbergen. Degelijke kwaliteit is dus zeker geen overbodige luxe.”

Vond je dit interessant?

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.