11 Beste kinderwagens van 2024

Een kinderwagen is een onmisbaar onderdeel van je baby arsenaal. In dit artikel bekijken we de beste kinderwagens van het moment. Weet je niet hoe te kiezen? Lees onze handleiding ‘Hoe kies je een kinderwagen?‘. Wij bekeken alle kinderwagens, noteerden review scores, surften naar alle review sites, lazen ervaringen van ouders en ontvingen tips van onze Pakske gezinnen.

In dit artikel

Heb ik een kinderwagen nodig?

Voor veel ouders is een kinderwagen een must. Je gebruikt het om een wandeling te maken met je oogappel, te gaan winkelen en zelfs sporten. Een heerlijke wandeling kan ook helpen om je kind in slaap te krijgen. Er zijn ouders die meer gebruik maken van een draagzak, maar over het algemeen blijft de kinderwagen toch een onmisbaar item. Maar welke dan?!

De beste kinderwagens op een rijtje

Beste allround kinderwagen

De Joovy Qool komt met een score van 4,7 op 5 én 500 reviews helemaal bovenaan uit. De kinderwagen is geschikt tot 25 kg, dus het is werkelijk een investering voor vele jaren in de toekomst. Bovendien kan je de Joovy Qool eenvoudig uitbreiden, zodat je meerdere kindjes kan vervoeren.

Nadelen

  • De wieg dien je apart aan te kopen.


Alternatieven

  • UPPAbaby VISTA V2 Kinderwagen 2-in-1 – Deze kinderwagen scoort uitermate hoog, met 4,9 op 5 uit zo’n 900 reviews. Qua prijs zit je met deze UPPAbaby helaas aan het dubbele van hierboven.
  • Mutsy Nio – een hoogwaardig alternatief, voor een relatief lage prijs Mutsy is helaas failliet

Beste kinderwagen in de stad

De Easywalker Harvey 5 krijgt goede reviews in Google. Deze kinderwagen scoort erg goed op gebruiksvriendelijkheid.

Alternatieven

Beste premium kinderwagen

Gesponsord

De Sleeworld Supreme is ontworpen met aandacht voor detail. Afgewerkt met hoogwaardige materialen en 4 sterke luchtbanden. Een all round premium topper.

Beste kinderwagen luxe

De Bugaboo Fox 5 is uitermate goed beoordeeld.

Alternatieven

  • Joolz Geo 3 – tweede hoogste gemiddelde score binnen het luxe segment
  • Bugaboo Donkey Mono – Scoort nét iets hoger op gebruikstesten, maar is zo’n 100 euro duurder.

Beste 3-in-1 kinderwagen

Niets zo gemakkelijk als een 3-in-1 kinderwagen: je hebt meteen een heel reissysteem: kinderwagen, reiswieg én autostoeltje in één pakket.

Alternatieven

Beste budget kinderwagen

De Kinderkraft XMOOV scoort 4,75 op 5 uit meer dan 1.000 reviews. Voor deze prijs heb je ook meteen een reiswieg, autostoel én accessoires.

Alternatieven

  • Born Lucky Rapido – Scoort gemiddeld 4,4 op 5 en is net iets duurder of iets goedkoper, afhankelijk van de kleur die je kiest.
  • Hauck Shopper SLX – Deze mochten we hierboven al vermelden. Zoals gezegd: scoort goed en is relatief goedkoop.

Beste duo kinderwagen

Heb je een tweeling op komst? Een tweede kindje op komst? Of plan je snel een tweede kindje? Dan is een duo kinderwagen nuttig en nodig. De Bugaboo Donkey Duo of Twin versie kost een hap uit je budget, maar op lange termijn absoluut de investering waard.

Alternatieven

Beste sport kinderwagen

Het was een nek aan nek race tussen De Hack Runner en de Bugaboo Runner. Maar we vinden de Bugaboo Runner nergens terug om aan te kopen. En aangezien de scores 4,7 vs 4,6 zijn, is het verschil klein.

Beste uitbreidbare kinderwagen

De Bugaboo Donkey 3 wordt – terecht – in de markt gezet als de ‘convertible stroller’. Je kan deze eenvoudig uitbreiden voor meer kindjes.

Beste duurzame kinderwagen

Beste kinderwagen voor reizen

Heel compact in te klappen en dus ideaal voor op reis.

Beste voor boodschappen

Vanwege de grote mand onderaan de kinderwagen, uitermate geschikt om boodschappen mee te doen.

Beste kinderwagen en autostoel in één

De Doona is vrij uniek in zijn soort, je hebt namelijk meteen een autostoel én kinderwagen in één. Populair bij onze gezinnen en erg handig.

Wat gezinnen ervan vinden

Je hebt je onderstel meteen mee, super handig. Heel gemakkelijk om snel in en uit de auto te geraken. Ideaal ook om mee te nemen op het vliegtuig. Minpuntje dat we vaker horen: de wielen zijn niet zo stevig.

Populair voor in de kinderwagen

Gesponsord

Hoe kies je een kinderwagen?

Een kinderwagen kiezen kan overweldigend zijn. Daarom wijdden we een heel artikel aan het bepalen van de juiste kinderwagen voor jouw situatie: hoe kies je een kinderwagen?

Wat onze gezinnen zeggen

Goele en Dries

“Kinderwagens zijn er in alle maten, kleuren, stoffen en soorten. Van heel klassiek tot futuristisch. Onze opties werden alvast sterk gefilterd, omdat we in blijde verwachting waren van een tweeling. De keuze in dubbele kinderwagens is lang niet zo uitgebreid, wat zeker niet slecht was voor onze keuzestress. Na heel wat research werd onze keuze al snel beperkt tot 2 modellen: Mountain Buggy Duet en Bugaboo Donkey Twin.

Er is een duidelijk prijsverschil tussen beide modellen, en na wat testjes werd voor ons toch ook duidelijk waarom dit verschil er is. De Mountain Buggy Duet is een heel praktische kinderwagen, maar bij het testen (opplooien, opstellen, onderdelen verwisselen) hadden we hier en daar een minder degelijk gevoel. Dit gevoel hadden we bij de Bugaboo helemaal niet. Ik denk dat je voor die prijs een heel degelijke kinderwagen krijgt, maar wij zien die kinderwagen eerder als een investering voor een paar jaar.

Daarom zijn we voor iets meer (hopelijk) degelijkheid gegaan. De ervaring die ik intussen heb opgedaan leert me wel dat een kinderwagen heel wat te verduren krijgt bij het vervoeren en opbergen. Degelijke kwaliteit is dus zeker geen overbodige luxe.”

Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.