9 Unieke babyshower cadeaus voor de mama in spe

Wordt iemand uit jouw omgeving binnenkort mama en heb je onlangs een uitnodiging voor een babyshower ontvangen? Dan is het tijd om een leuk en uniek cadeau te kopen voor de mama in spe. Helaas kan je maar geen unieke cadeaus bedenken, maar dat is geen probleem, want in dit artikel vind je er meer dan genoeg!

1 - Dekbedovertrek

Tijdens de eerste maanden slaapt een baby zeer veel, dus ligt hij/zij natuurlijk veel in zijn/haar bedje. Het kan zeer moeilijk zijn om een baby in slaap te krijgen of door te laten slapen, maar met een leuke, warme en comfortabele dekbedset gaat de baby meteen naar dromenland. Slaap is niet enkel belangrijk voor je kindje. Des te beter de slaap van mama en papa, des te meer je kan genieten van je baby. Een fijn dekbedovertrek is daarbij super belangrijk.

2 - Accessoires voor de buggy

Elke mama heeft wel een buggy in huis waarmee ze haar pasgeboren kindje kan meenemen op een wandeling of naar de winkel bijvoorbeeld. Baby’s worden zeer graag geëntertaind en beginnen te wenen wanneer ze niet voldoende aandacht krijgen. Onderweg is dit moeilijk voor de mama om dit te doen, daarom zijn leuke accessoires voor de buggy zeker een goede aankoop. Zo kan je een paar wagenspanners met leuke speeltjes of knuffeltjes cadeau geven.

3 - Luiers

Luiers, het lijkt een zeer banaal cadeau, maar voor de mama zal dit toch enkele jaren een grote kost zijn. Dus met een groot pak luiers doe je de mama zeker een plezier. Om het nog een leuker cadeau te maken, kan je luiers geven die iets specialer zijn, bijvoorbeeld hydrofiele luiers of luiers met leuke print erop. Wil je niet enkel luiers geven? Voeg dan nog een of meerdere cadeautjes toe die je ook in dit artikel kunt vinden.

4 - Verzorgingsproducten

Het huidje van een baby is nog zo gevoelig. Daarom zijn de juiste verzorgingsproducten zeer belangrijk zodat deze de huid van de baby niet irriteren. Tegenwoordig kan je op veel plaatsen verzorgingsproducten vinden speciaal voor baby’s. Laat een set samenstellen bij een gespecialiseerde shop of stel zelf je pakket samen.

5 - Crossbody bag

Ook wel de mommy bag genoemd. Na 9 maanden mogen de ouders eindelijk hun kindje in hun armen houden en is het natuurlijk zeer leuk om samen eens te gaan wandelen of op uitstap te gaan. Maar een baby heeft in de eerste maanden nog zeer veel nodig. Zorg dat de mama altijd voorbereid de deur uitgaat en geef haar een mooie crossbody tas cadeau. Om het cadeau nog extra leuk te maken, kan je hier al enkele essentiële dingen insteken, zoals enkele luiers, een paar tutten, een setje propere kleding en wat je je nog kan bedenken.

6- Babyfoon met camera

Als mama maak je je snel zorgen over de veiligheid van je baby. Het is dan ook moeilijk voor de mama om haar kindje helemaal alleen in een kamer te laten slapen. Een babyfoon met camera haalt deze bezorgdheid al voor een groot deel weg. Aan de hand van de camera kan de mama zien of haar kindje nog goed aan het slapen is en als haar kindje begint te wenen, dan hoort ze dit ook meteen. Check zeker eerst eens of dit wel op de geboortelijst staat, mocht de mama deze gemaakt hebben, of dat de mama dit zelf al niet heeft aangekocht.

7 - Zwangerschapsdagboek

Is de mama in spé een echte schrijver? Dan is een zwangerschapsdagboek zeker een leuk cadeau. Hierin kan ze elk speciaal moment dat ze ervaart tijdens haar zwangerschap opschrijven. Er zijn ook dagboeken waarin de mama de eerste levensjaren van haar kindje kan documenteren. Met dit cadeau doe je zeker goed want wanneer het kind dan volwassen is, kan ze het dagboek weer bovenhalen en met een glimlach terugblikken.

8 - Zwangerschaps- of newborn fotoshoot

Een cadeau dat deze bijzondere en mooie tijden vastlegt, is een zwangerschapsfotoshoot. Niets is mooier dan een nieuw leven dat op de wereld wordt gebracht, maar die 9 maanden in de buik zijn zeker ook mooi en speciaal. Of na de geboorte is een newborn fotoshoot ook zeer leuk om fotokaders met het gloednieuwe gezinnetje op te hangen aan de muur.

9 - Bevallings-survival pakket

Het moment van de bevalling wordt altijd wel uitgerekend, maar het is zelden het geval dat dit ook werkelijk gebeurt op de uitgerekende datum. Weeën kunnen plots komen opdagen en het enigste waar de ouders dan aan denken is de bevalling die er snel aan komt. Wanneer ze dan naar het ziekenhuis gaan, komt vaak niet snel in gedachten op wat de mama allemaal gaat nodig hebben. Stel dus alvast een bevallings-survival pakket samen voor de aanstaande mama, zodat ze enkel nog maar de zak in de auto moet laden en verder aan niets meer moet denken, behalve aan haar kindje dat ze een tijdje later in haar armen zal kunnen houden.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met de Bijenkorf.

Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.