25 weken zwanger

25 weken zwanger, amai zeg! Deze week wordt de huid van je kindje langzaamaan roze, in plaats van doorzichtig én herkent je kindje je stem! Hoe leuk!

Wat gebeurt er met de baby?

Je baby blijft en blijft maar groeien! Het is momenteel even groot als een bleekselder en begint naar de 1 kilogram af te stevenen. Het wordt dus echt groter en sterker met de week.

Wat gebeurt er nog allemaal met de baby?

 • De huid: Waar de huid van je baby tot nu nog doorzichtig was, begint de huid nu rooskleurig te worden. Dat komt omdat de kleine haarvaatjes nog niet ontwikkeld waren en zich nu dus pas beginnen te vullen met bloed.
 • Het trappen: Vanaf nu voel je het niet enkel als je baby hevig te keer gaat in je buik, maar zie je het ook! Zo kan iedereen zien hoe hard je kindje kan trappen.
 • Het onderhuidse vet: Het onderhuidse vet van je kindje blijft zich ontwikkelen, waardoor het nu een gladde huid heeft. Probeer je kindje nu maar eens in te beelden als een Michelinmannetje: met schattige, dikke kaakjes en een goed laagje vet om het warm te houden na de bevalling.
 • De tong: Nu je kindje je kan horen, kan het ook laten zien als het niet eens is met iets. Je kleine spruit kan namelijk zijn of haar tong uitsteken! Hopelijk zal hij of zij dat maar niet te veel doen na de bevalling, of anders zal mama haar gedacht eens zeggen!

Wat gebeurt er met de mama?

In week 25 van de zwangerschap heb jij waarschijnlijk al een mooi, rond buikje waar misschien niet enkel jij, maar ook je vrienden en familie graag eens over wrijven. Laat het zeker wel weten als je dat niet zo prettig vind, dat zullen ze zeker wel begrijpen. Hier zijn nog een paar veranderingen waar je je aan mag verwachten:

 • Slapeloosheid: Heb je moeite met slapen? Dat is heel normaal. Ongeveer 75% van zwangere vrouwen hebben hier namelijk last van! Probeer eens een badje te pakken voor het slapengaan, of eens naar kalmerende muziek te luisteren.
 • Twee linkervoeten: Heb jij het gevoel dat je wat klungeliger bent geworden de laatste weken? Dat is compleet normaal! Je zwaartepunt is namelijk veranderd door je groeiende buik. Let een beetje op waar je stapt en probeer dingen niet te snel te willen doen. Zwemmen en yoga zijn hier een goede oefening voor.

Jouw leven op 25 weken zwanger: 2 top tips

Je komt steeds dichter en dichter bij die 36 weken. Om de laatste weken nog goed door te kunnen komen, hebben we hier een paar tips op een rijtje gezet:

 • Heb je zwangerschapsdiabetes? Dan zal je dokter je waarschijnlijk wel verteld hebben om een afspraak te boeken met een diëtiste. Maak deze zeker op tijd!
 • Ben je van plan om borstvoeding te geven? Kijk dan al eens rond voor melkpompen en vraag eens advies aan familie of vriendinnen die al eens borstvoeding hebben gegeven!

Hup papa, hup!

Heb je zo iets van “Zeg, en de papa’s in spé dan?”, dan ben je zeker op de juiste plek! Hier volgen namelijk enkele tips die je kan uitproberen tijdens het tweede trimester van de zwangerschap:

 • Voel je je wat nutteloos tijdens de zwangerschap van je partner? Dan kan je al eens kijken hoe je jullie appartementje of huis babyproof kan maken.
 • Bereid je al goed voor op de zwangerschap. Hoewel niet elke papa in spé dit ziet zitten, kan je al eens filmpjes van een bevalling opzoeken om te weten waar je je aan mag verwachten binnen een paar weken. Heb jij een gevoelige maag? Hou het dan maar bij boeken.

Jouw checklist op 25 weken zwanger

 • Vanaf de 6de maand van je zwangerschap kan je je startbedrag aanvragen.
 • Heb je last van kloven en striemen? Koop dan eens een goede crème bij de apotheek!
 • Kijk ook al eens voor een babyfoon of een camera die je kan installeren en gebruiken na de bevalling wanneer je kleine kapoen (hopelijk veel) aan het slapen is.
 • Informeer je bij je dokter eens over wiegendood en wat je zeker niet in de kribbe van je kindje mag leggen. Laat je kribbe bijvoorbeeld zo leeg mogelijk en zie dat niets het gezichtje van je kind kan bedekken.
Jouw inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het alstublieft opnieuw.
Jouw inschrijving is gelukt.

Blijf op schema met je zwangerschap. Eén e-mail per week.

Deel met anderen

Deze informatie wordt uitsluitend verstrekt voor educatieve en entertainmentsdoeleinden. Wij aanvaarden geen enkele verantwoordelijkheid voor enige aansprakelijkheid, verlies of risico, persoonlijk of anderszins, als gevolg, direct of indirect, van enige informatie of advies die hier is opgenomen. Pakske kan een vergoeding ontvangen via aangesloten (affiliate) links in deze inhoud.

Een geboortelijst met items van eender welke shop? Dat kan!

Volledige vrijheid. Geen enkele aankoopverplichting. Weg met stress. Tijd om te genieten.