Persbericht
21/12/2022

Geboortelijst platform Pakske zet de stap naar Frankrijk onder de naam P’tit Colis

Succesvol geboortelijst platform Pakske lanceerde in 2020 in Vlaanderen. Nét voor de corona crisis uitbarstte. Geen ideaal moment om iets nieuw op de markt te brengen. Of toch wel? Pakske schoot uit de startblokken en veroverde in no-time de harten van vele Vlaamse gezinnen. Eind 2022 zetten ze de stap naar Frankrijk met Ptitcolis.fr.

“Voor 2022 komen we uit op 12.000 nieuwe gezinnen in België. Dat overtreft onze stoutste verwachtingen. Hiermee bereiken we nu 10% van de baby markt in België.” – Thomas, mede-oprichter

Bijna 3 jaar na de start in Vlaanderen, richt het team achter Pakske zich nu ook op Frankrijk. Onder de naam P’tit Colis willen ze nu ook de harten van Franse gezinnen veroveren.

“Moderne ouders willen volledige vrijheid in hun keuze. Daarom kiezen onze ouders voor een geboortelijst waarbij ze uit meerdere shops kunnen kiezen. En dat kan met Pakske. Meer zelfs: je kan ook tweedehandsspullen en diensten op je lijst zetten. Zo krijg je items die je écht wil en waar je écht iets aan hebt.”

In Frankrijk zijn familie en vrienden vaak nog meer verspreid over het land, dan in België. Een online geboortelijst die je van thuis uit kan aanmaken, is daarmee erg in trek. Met meer dan 700.000 geboortes per jaar én een sterke geboortelijst traditie, is Frankrijk een logische volgende stap voor het team achter Pakske.

Het werd al snel duidelijk dat de naam Pakske niet zou ‘pakken’ voor Franstaligen. Dus kwamen we na wat brainstormen bij P’tit Colis uit. Wat zoveel betekent als ‘klein pakje’. Pretty close dus bij de betekenis en vibe van Pakske.

Logo's

Afbeeldingen